Vrielink in thuiswedstrijd terug op de zitmaaier

Het wordt zijn eerste wedstrijd weer sinds anderhalf jaar. Komende zaterdag moet Rudie Vrielink de Goorse eer hooghouden tijdens de Overijsselse Kampioenschappen Zitmaaierrace in zijn eigen achtertuin tijdens de feesten van Wiene/Zeldam. De Goorse ‘Partygangster’ doet dat met een geheel nieuwe machine die hij liefkozend de ‘Soixant Neuf’ noemt en die zaterdag zijn vuurdoop heeft op de grasbaan net buiten Goor.

Rudievrielinkzitmaaier

Afgelopen anderhalf jaar heb ik geen enkele wedstrijd kunnen rijden als gevolg van een gecompliceerde schouderoperatie en problemen met het goedkeuren van de zitmaaier. Ik had samen met mijn compaan Freek Slaghekke iets bedacht waardoor ik kan schakelen op luchtdruk maar dat werd tot mijn grote verbazing afgekeurd.” Ondanks het gebrek aan ‘vlieguren’ ziet Vrielink zeker kansen. “Hier moet ik goede uitslagen mee kunnen rijden. Ook zaterdag. Het is vlakbij dus ik reken op veel Goorse support.” aldus de Gijminkbewoner. De Zitmaaierraces tijdens de Zomerfeesten in Wiene-Zeldam beginnen zaterdag om 15.00 uur op het feestterrein naast de weg van Goor naar Delden.