Extra sporenonderzoek in moordzaak Twentekanaal

Het Goorse deel van het Twentekanaal is dezer dagen volop in het nieuws. Na de vondst van het levenloze lichaam gisteren, is vandaag  de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak voor de moord op de dode man uit Almere uitgesteld. Er komt extra sporenonderzoek. Dat werd vandaag duidelijk in de regiezitting ter voorbereiding op de zaak. Voor de 42-jarige verdachte uit Hengelo, die poging tot doodslag en moord ten laste wordt gelegd kondigde de officier van justitie aan vrijspraak te pleiten. De man uit Almere werd in december vorig jaar uit het Twentekanaal  gevist. Zijn lichaam was in plastic gewikkeld.

POlitieonderzoekmeenetwentekanaal

Voor het helpen bij het wegmaken van het lijk wordt de Hengeloër wel een strafeis in het vooruitzicht gesteld. Daarbij werden er nog twee dagvaardingen toegevoegd aan zijn dossier: het in het bezit hebben van zes kilogram hennep en het in bezit hebben van een alarmpistool.

Een 52-jarige Needenaar wordt als hoofdverdachte in de zaak gezien. Hij beriep zich tot voor kort op zijn zwijgrecht, maar heeft vlak voor de regiezitting een verklaring afgelegd. Wat er in die verklaring staat is niet bekend. De man was van dichtbij door zijn hoofd geschoten, vermoedelijk in het pand van de 42-jarige Hengeloër. Dat was nadat hij had geprobeerd de verdachten in deze moordzaak door het hoofd te schieten.

Kogels in het pand en lichaam
De officier van justitie houdt nu een aanvullend bloedsporenonderzoek naar de bloedspetters in het pand waar vermoedelijk de moord gepleegd is. De advocate van de 52-jarige Needenaar wil eventueel nog een tegenonderzoek naar de resultaten van de NFI over de kogels die zijn aangetroffen in het pand en in het lichaam van de dode man uit Almere. Deze zouden volgens het rapport uit hetzelfde wapen afkomstig zijn. De advocate betwist dat. De zaak zal pas aan het einde van dit jaar inhoudelijk behandeld worden.