Schoolfeestnieuws in het kort (3)

optocht1951_1
*Via Gerrit en Rikie van de Haar ontving de redactie enkele prachtige ouderwetse beelden uit de Grote Allegorische Optocht van 1951. De beelden zijn afkomstig uit een film over de optocht uit dat jaar, en te zien is hoe de bonte stoet in zwart-witte kleuren over de Hengevelderstraat trekt. De praalwagens worden niet zoals nu vooruit geholpen door een eigen motor, maar door een auto die op zijn minst ook nostalgisch aandoet.

*De Goorse Biertent Rellie is immer druk met de voorbereidingen voor het klapstuk van de optocht en vraagt via de sociale media of er nog Goorsen zijn met familieleden in Urk, Volendam of Spakenburg en andersoortige vissersdorpen. De groep is op zoek naar vissersfuiken, voor ongetwijfeld een wederom in-het-oog springend vehikel, dat op de Schoolfeestzondag door de straten rijdt. Contact kan worden opgenomen met ‘de weledele Heer BHJ Van Der Kolk’ via 06 – 22946895.

*Hofstreek FM zendt ook dit jaar om 13.00 uur voorafgaand aan het Borreluurtje weer de Schoolfeest Top 25 uit. Een ultieme hitparade met louter nummers over het Feest der Feesten, door uitsluitend Goorse artiesten. De lijst wordt zoals ieder jaar bepaald door stemmen, wat kan via de website van Hofstreek FM, via hier te bereiken.