Weg nu echt vrij voor bouw Constantijnhof

Het zit al geruime tijd in het vat maar het lijkt er nu op dat de Goorse projectontwikkelaar Haafkes een begin kan maken met de bouw van De Constantijnhof. De gemeente Hof van Twente heeft de bezwaren van omwonenden erkend en het bouwplan is op een aantal punten aangepast zodat met name de privacy meer is gewaarborgd.

Constantijnhof1 Het zogenoemde dienstverleningscomplex is teruggebracht van 4 naar 3 bouwlagen en de ontsluitingsweg komt nu achter de woningen aan de Irisstraat. Daar waren eerder woningen gepland. Er komt tegenover de Oliphant een nieuw kerkgebouw voor de Vrije Baptisten Gemeente met 2 dienstwoningen en een boekwinkeltje. Daarnaast komt een wijkje met 43 woningen en een appartementencomplex. Wanneer wordt begonnen met de sloop van de huidige gebouwen en de bouw is nog niet duidelijk.

Gerelateerde berichten

  • Fietster aangereden door onbemande auto22 februari 2021 Fietster aangereden door onbemande auto Een eigenaardig en ongelukkig ongeval aan het einde van de middag in de Irisstraat. Daar werd bij medisch centrum De Oliphant een fietster aangereden door een onbemande auto die vanaf de […]
  • Medicijnen verloren geraakt1 november 2016 Medicijnen verloren geraakt Een Goorse patient is vancohtend tussen 09.00 uur en 11.00 uur meerdere soorten medicatie verloren op de weg van het Medisch Centrum de Olpihant naar het Tuindorp. Het gaat om […]
  • Woede om bekladdingen in Irisstraat en Kevelhammerhoek25 augustus 2021 Woede om bekladdingen in Irisstraat en Kevelhammerhoek Verschillende objecten in de Irisstraat en op de Kevelhammerhoek zijn afgelopen weekend beklad door een man en een vrouw die daarbij ook op heterdaad zijn betrapt. Het duo kalkte […]
  • Kunst op Goede Vrijdag bij De Ark30 maart 2021 Kunst op Goede Vrijdag bij De Ark Naast De Hofkerk is ook De Ark toegankelijk in het kader van het paasdagen. Komende vrijdag is het nieuwe kerkgebouw aan de Irisstraat beperkt open voor publiek. Leden van de […]
  • Zilveren paar Hartgerink in de Irisstraat7 maart 2021 Zilveren paar Hartgerink in de Irisstraat Feest in de Irisstraat want daar vieren Judith en RenĂ© Hartgerink vandaag dat ze alweer 25 jaar getrouwd zijn. Het zilveren paar is deze zondagavond verrast met een, door de twee zoons […]