Plannen voor markt naar centrum

Als er uiteindelijk een autovrij centrum is het een goed plan om de markt te verplaatsen naar het stadshart. Dat idee is geopperd in een peiling van het door de gemeente geinitieerde Hofpanel en door veel van de respondenten goed ontvangen. Nog belangrijker is het volgens de ondervraagden om het Sterplein dan anders in te richten met meer terrasmogelijkheden en groen. Het onderzoek van de gemeente wees ook uit dat Goor nu vooral wordt gezien als boodschappenstad en niet als winkelstad.

centrumgoor

Liefst 72% geeft aan wel eens een auto in de Grotestraat te parkeren. Ook vindt meer dan de helft de winkeluitstallingen gevaarlijk en ronduit hinderlijk. Het totale rapportcijfer voor de huidige situatie is teleurstellend: 5,3. Voor een autovrij stadshart geeft het Hofpanel een 7,7. De gemeente Hof van Twente wil graag een autovrij centrum maar stuit nog op bezwaren van met name de ondernemers.

Gerelateerde berichten