Nostalgie, geschiedenis of werkelijkheid

De Goorse filmmaker Henk Eeftink heeft een bewerking gemaakt op een film over het Goorse School- en Volksfeest zoals die in 1996 is gemaakt door het bedrijf Sonotech. In de film zijn de bestuursleden van weleer onder meer te zien in een jeu de bouleswedstrijd tegen het gemeentebestuur. Ook wordt getoond hoe de Schoolfeestvlaggen worden gemaakt (foto) en de schoolfeestmunten worden geslagen bij de Rijksmunt in Utrecht. De film is op YouTube geplaatst en bij lees meer te bekijken.

Muntslaan

Gerelateerde berichten

  • Wat is Schoolfeest toch mooi…26 mei 2017 Wat is Schoolfeest toch mooi… Nog een kleine maand en dan is het zover. Het Goorse School en Volksfeest krijgt heel Goor zo langzaam aan in de greep en dat is op verschillende manieren te merken. De bekende cabaretier, […]
  • Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was……8 mei 2018 Toen de Seniorentocht nog een Bejaardenreisje was…… Langzaamaan dompelt Goor zich onder in de roes die het School- en Volksfeet heet. In de loodsen wordt drukdoende gebouwd, de eerste banieren zijn al zichtbaar en de senioren hebben hun […]
  • Satirische ansichtkaarten uit 1983…6 juli 2015 Satirische ansichtkaarten uit 1983… De Gorenaar en zelfspot. Het hoort al tijden bij elkaar. Het leidde in 1983 tot een satirische serie van 10 ansichtkaarten in de lokale weekkrant, uitgegeven door de zogenoemde fictieve […]
  • ‘Bier en Vet’ nieuwe Schoolfeesthit van het jaar20 juni 2015 ‘Bier en Vet’ nieuwe Schoolfeesthit van het jaar Een nieuw Schoolfeestlied maakt dit jaar zijn debuut in de Tente. Vanmiddag was 'Bier en Vet' voor het eerst op Hofstreek FM te horen. Geschreven door Paul Schabbink, gemixt door Jeroen […]
  • Schoolfeest 60 jaar geleden…3 april 2019 Schoolfeest 60 jaar geleden… Hij heeft een rijk archief met filmbeelden uit het Goorse waar regelmatig hij regelmatig uniek materiaal uitvist. Henk Eeftink post met de regelmaat van de klok prachtig materiaal op zijn […]