Aqua Plus deelt studiebeurzen uit

De zogenoemde Aqua+ Studiebeurzen zijn dit jaar gegaan naar Ruben Burink uit Almelo en Marleen Vossestein uit Krimpen aan de IJssel. Zij gaan voor het Goorse bedrijfonderzoek doen naar rookverspreiding in gebouwen. Op de Safety Campus in Enschede ontvingen beide studenten gisteren de beurs van 2.500 euro ieder, uit handen van Michel Walhof, directeur-eigenaar van Aqua+ (foto).

Walhofstudiebeurzen

Het duo voerde al eerder succesvol onderzoek uit naar brandveiligheid. Marleen, derdejaars student Forensisch Onderzoek van de academie Life Science, Engineering & Design, onderzocht de brandveiligheid van de Markthal in Rotterdam. Ruben, derdejaars student Bouwkunde aan de School of Business, Building & Technology en lid van de vrijwillige brandweer, onderzocht brand in zeer goed geïsoleerde woningen, de zogenoemde Passiefhuizen. Ze werden voor de beurs geselecteerd op basis van een goed plan van aanpak voor nader onderzoek.

Michel Walhof, de initiatiefnemer, wil met de Aqua+ beurs het vakgebied brandveiligheid onder de aandacht brengen bij studenten. “De beurs is een extra stimulans voor studenten om onderzoek te gaan doen naar brandveiligheid. Ik hoop dat er over een paar jaar een aantal vakmensen zijn die alle kennis hebben van brandveiligheidssystemen, specifiek over sprinklerinstallaties” aldus de Goorse ondernemer.