Twente Milieu: Diftar niet te vroeg invoeren

Volgens Twente Milieu doet de gemeente Hof van Twente er geen goed aan om het zogenoemde Diftarsysteem al op 1 januari van het volgend jaar in te voeren. Dat stelt de afvalverwerker in een brief aan het college van B&W. De gemeenteraad vroeg om te onderzoeken of invoering vanaf volgend jaar mogelijk zou zijn en Twente Milieu acht dat niet haalbaar. Het advies is nu om, zoals eerder voorgesteld, het systeem een jaar later in te voeren en wél zo snel mogelijk te beginnen met de uitlevering van de blauwe pmd-container waarin plastic, drankenkartons en blik worden verzameld.

AfvalcontainerTwente Milieu baseert zich op ervaringen bij andere gemeenten waar er juridische haken en ogen zaten aan een snelle invoering omdat de toegangscontrole nog niet up to date was en ook in de Hof van Twente nog niet geregeld is. Ook is de heffing van belastingen is daardoor wellicht niet legitiem. Met de invoering van Diftar op restafval is het de bedoeling dat het afval naar een centraal punt gebracht wordt en er moet worden betaald naar de hoeveelheid afval dat wordt afgeleverd. Het college vraagt de raad deze adviezen over te nemen.

Gerelateerde berichten

  • Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe26 maart 2020 Afvaldump bij milieupleinen neemt weer toe Of het met de Corona-crisis te maken heeft en de bijbehorende 'opruimwoede' bij de thuisblijvers, is niet bekend maar het is wel een gegeven dat het dumpen van afval in de afgelopen week […]
  • Onrenderende kiloknaller…14 mei 2019 Onrenderende kiloknaller… De laatste weken was er veel te doen rondom afval en de scheiding ervan. Ook over de verwerking en de stank die dat teweeg brengt was rumoer. Afval verwerken kost geld en als het gaat om […]
  • Agrowin wil andere milieucategorie dan gemeente8 maart 2015 Agrowin wil andere milieucategorie dan gemeente Het Goorse bedrijf Agrowin BV wil dat het bestemmingsplan voor het bedrijfsperceel aan de Goorse haven wordt ingedeeld in een zwaardere milieucategorie dan de gemeente Hof van Twente. […]
  • Grote brand bij Ter Horst afvalverwerking (met video)3 juni 2018 Grote brand bij Ter Horst afvalverwerking (met video) Een grote berg met afval bij Ter Horst milieu aan de Breukersweg is even na middernacht in brand gevlogen. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar grote brand om het vuur goed te […]
  • Groen licht voor invoer Diftar in 201727 augustus 2015 Groen licht voor invoer Diftar in 2017 De  raad en het college van B&W zijn het na een slepende discussie van enkele jaren eens: Het Diftarsysteem wordt per 1 januari 2017 ingevoerd in Goor. Volgens afvalwerker […]