Gijminkschool kent optochtgevoel

De Gijminkschool is een bekende in de Goorse straten tijdens Schoolfeest. De basisschool doet al zeker zo’n twintig jaar mee in zowel de kinderoptocht op zaterdag als de Allegorische optocht op zondag. “Ik kan het andere scholen aanbevelen”, zegt Alberta Groteboer van de Medezeggenschapsraad van ’t Gijmink. “Samen een wagen ontwerpen en bouwen leverte vele gezellige avonden op.” Het vele werk hebben de ouders ervoor over. “Je bent echt bij het feest der feesten betrokken en leert daarbij de andere ouders goed kennen.”

gijmink2

De kinderen van groep 8 hebben het geluk dat ze aan beide optochten mee mogen doen. Voor de kinderoptocht doen ze bijna alles zelf, samen met de leerkrachten. Bij de wagen voor de grote optocht hebben de kinderen toch echt hulp van ouders nodig. ‘Madagscar’ is dit jaar het thema van de Gijminkschool bij de Allegorische optocht. Zaterdag zal ’t Gijmink ‘alle ruimte krijgen’.

gijmink1

De wagen leeft echter het meest. “Het onderwerp spreekt de kinderen aan”, aldus Groteboer. “De titelsong (I like to move it, red.), sluit goed aan op het thema en we hopen dat het publiek dit voorbeeld volgt.” De kinderen zijn er in ieder geval klaar voor. “De dans is net zo leuk en de wagen ook”, reageert Manon. Caroline verwacht spektakel. “Wij zijn echt heel mooi bij de optocht.” Rens doet er nog een schepje bovenop. “Wij zijn gewoon de beste!” Dat belooft wat voor zondag. Op de eigen Hyves-pagina geven ze alvast een tipje van de sluier.