40 graden in Goor ? Dacht het niet…

Naar de dag van gisteren werd met spanning gekeken. Het zou onwaarschijnlijk warm worden met temperaturen tot misschien wel 40 graden. De Goorse weerprofeet Eric Effing relativeert deze wat hij noemt ‘stemmingmakerij’. Volgens een betoog van Effing dat hieronder is te lezen is het erg warm maar is het onwaarschijnlijk dat het kwik hier ooit boven de 40 graden zal stijgen.

Ericeffing2

“Geografisch gezien is 40 graden in Nederland erg onwaarschijnlijk. Want eerst komt 39 graden, en zelfs die waarde is in Nederland noch in België nooit gemeten op een officieel weerstation. Afronden voor het gemak is derhalve meteorologisch niet realistisch. De 40 graden grens ligt momenteel bij Parijs, waaronder Lyon vaker deze waarde optekent. Afgelopen week kwamen we in de buurt met 38,2 in Maastricht, maar de 38,6 in Warnsveld van 23 augustus 1944 ligt ver in het verschiet. Gezien de tijdspanne is er heel wat voor nodig om deze waarde te overtreffen, en het blijft dus zeer onwaarschijnlijk. De modellen houden er dus wel rekening mee en voor de liefhebbers is het interessant.” 

Gerelateerde berichten

  • Mooi weer met een Spaanse Pluim…31 oktober 2014 Mooi weer met een Spaanse Pluim… Deze prachtige prent van de zonsondergang van deze vrijdag werd ons gestuurd door de Goorse weerman Eric Effing. Daarbij verheugende teksten over de prachtige dag die ons morgen te wachten […]
  • Seniorenmiddag gaat niet door als extreme hitte doorzet21 juni 2019 Seniorenmiddag gaat niet door als extreme hitte doorzet Als de voorspellingen waarheid worden dan wordt het in de komende week extreem warm. De temperaturen lopen volgens de deskundigen flink op met een piek op woensdag als het maar liefst 37 […]
  • De lente komt eraan…1 mei 2016 De lente komt eraan… Als de lokale weerman Eric Effing enthousiast mailt dat de 'Spring in the air' is dan gaan we er vanuit de we ons op kunnen maken voor een aantal mooie dagen in deze meivakantie. De […]
  • Het groeit en het bloeit…2 mei 2015 Het groeit en het bloeit… Het vervolg op de Goorse Lente die de Goorse weerman en fotograaf Eric Effing begin maart al toonde, laat zich zien op deze zonnige zaterdag aan het begin van mei. Prachtige vergezichten […]
  • Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil…1 april 2015 Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil… De Goorse weerman en fotograaf Eric Effing is één van de weinigen die genot kan halen uit de onstuimige weersomstandigheden van deze dagen. Hij stuurde weer een paar fraaie prenten met […]