Van code oranje naar code geel

De brandweer Twente heeft voor Goor en omgeving vanaf morgen code geel afgekondigd. Dat is tot middernacht nog de zwaardere variant code oranje. Tot die tijd mag er dus geen open vuur worden gestookt vanwege de droogte. Vanaf morgen kan er dus wel weer gebruik worden gemaakt van de stookontheffingen. De buien die vandaag over het land trekken zorgen ervoor dat code oranje kan worden verlaten. De brandweer blijft wel benadrukken dat de kans op natuurbrand nog steeds aanwezig is en wijst op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Natuurbrandblussen

Gerelateerde berichten

  • Stookverbod door kou en droogte3 maart 2018 Stookverbod door kou en droogte De brandweer heeft voor Goor en omgeving Code Oranje afgegeven. Dit vanwege de kou en vooral ook de droogte. Dit houdt in dat er in het openbaar niet gestookt mag worden, ook niet als er […]
  • Schuur in brand aan Markeloseweg19 juli 2019 Schuur in brand aan Markeloseweg De brandweer heeft vanmiddag een brand in een schuurtje geblust aan de Markeloseweg. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle maar toch is de schuur […]
  • Bosbrandje op de Herikerberg20 maart 2018 Bosbrandje op de Herikerberg Er is vanmiddag brand uitgebroken in een stuk bos op de Herikerberg tussen Goor en Markelo. De brand werd snel opgemerkt en de Markelose brandweer was snel ter plaatse om het vuur te […]
  • Code Geel…29 mei 2017 Code Geel… Er geldt vanaf vandaag Code Geel voor de natuurgebieden rondom Goor. Dit is afgekondigd door de Brandweer Twente. Door het zomerse weer en snel stijgende temperaturen is de veiligheidsfase […]
  • Goorse brandweer rukt 106 keer uit in 201611 januari 2017 Goorse brandweer rukt 106 keer uit in 2016 De Goorse brandweerlieden zijn in het vorige jaar in totaal 106 keer in actie gekomen. Vandaag is het jaarbericht van de Brandweer Twente online gepubliceerd en daarin valt te zien dat er […]