Satirische ansichtkaarten uit 1983…

De Gorenaar en zelfspot. Het hoort al tijden bij elkaar. Het leidde in 1983 tot een satirische serie van 10 ansichtkaarten in de lokale weekkrant, uitgegeven door de zogenoemde fictieve firma POEF (Poortman-Eeftink). De serie van de tien gemanipuleerde kaarten nam het Twentse Haagje op subtiele wijze op de hak. Zo is het gemeentehuis aan de Diepenheimseweg te zien op ’t Schild, de kerktoren gesitueerd bovenop de Melkfabriek evenals de stadspomp die bovenop de watertoren staat (foto). De Spoorstraat is destijds per foto gereed gemaakt voor treinverkeer. Ook de bijzondere bewegwijzering werd in beeld gebracht. Het artikel over de serie is door de stichting Historisch Goor gepubliceerd en via de volgende LINK te zien.

Watertorenstadspomp

Gerelateerde berichten

  • ’n Möll’nbelt…2 juni 2015 ’n Möll’nbelt… 'Van vrögger is ter weinig meer oaver'. We horen het de oudere Gorenaren vaak zeggen en gelijk hebben ze. Het Twentse Haagje is op veel plekken enorm veranderd in de loop der jaren. Dat […]
  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Regge door het centrum ?14 augustus 2015 Regge door het centrum ? Het is een wens van een aantal Gorenaren die zich op de achtergrond blijven inzetten voor het nog meer zichtbaar maken van De Regge in Goor. Deze groep ijvert voor het meanderen van het […]
  • Groene Ster, toen en nu12 november 2015 Groene Ster, toen en nu Een idyllisch beeld uit het centrum van Goor. Onderstaande foto van Jan Poortman komt uit 1983 en geeft het stadshart van 't Twentse Haagje een groen karakter. Anno 2015 geven de […]
  • Nostalgie, geschiedenis of werkelijkheid22 juni 2015 Nostalgie, geschiedenis of werkelijkheid De Goorse filmmaker Henk Eeftink heeft een bewerking gemaakt op een film over het Goorse School- en Volksfeest zoals die in 1996 is gemaakt door het bedrijf Sonotech. In de film zijn de […]