‘Nieuwe verkeerssituatie nu wel ingeburgerd’

Goor is nu wel gewend aan de nieuwe verkeerssituaties en een nieuw onderzoek naar de bevindingen van de weggebruikers is niet nodig. Dat zegt wethouder Scholten op vragen van het Goorse PvdA-raadslid Bergman. Volgens de wethouder is één en ander besproken met de verkeersdeskundige van de gemeente Hof van Twente en die vindt dat nieuw onderzoek naar weerstand bij Gorenaren niets toevoegt omdat gelijkwaardige kruisingen overal in Nederland en daarbuiten worden toegepast

hheijermansstrlaarstraat

Het toegenomen aantal ongevallen met fietsers en bromfietsers is ook geen typisch Goors probleem, volgens de deskundige. Dit is volgens hem een landelijke trend die met name veroorzaakt wordt door het gebruik van elektrische fietsen door ouderen. Opvallend is dat in de stukken niet specifiek gesproken wordt over de kruising Herman Heijermanstraat-Laarstraat. Daar zijn in het afgelopen jaar veel ongelukken gebeurd en is nog steeds onderwerp van gesprek bij omwonenden en weggebruikers.
Bergman stelde ook vragen over de blauwe zone op het Weversplein en het autoluw- of vrij maken van een gedeelte van het Goorse centrum. Daarop antwoordde de wethouder dat de blauwe zone is ingesteld nadat twee bezwaren ongegrond werden verklaard en dat er met Goor Collectief alleen gesproken wordt over het afsluiten van het stadshart tijdens de Zomerweken wat erop zou kunnen duiden dat de eerdere plannen om het deel van de Wijnkamp tot de Herman Heijermanstraat af te sluiten van de ijskast naar de prullenbak zijn verhuisd.

Gerelateerde berichten

  • Goor verdeeld over komst Stadsraad, nieuwe poll over kruising26 januari 2016 Goor verdeeld over komst Stadsraad, nieuwe poll over kruising De Goorse bevolking is verdeeld als het gaat om het nut van de oprichting van de Goorse Stadsraad. Uit een poll op deze site denkt 55% van de bijna 600 stemmers dat de nieuwe raad niet […]
  • Weer raak op beruchte kruising Laarstraat11 januari 2016 Weer raak op beruchte kruising Laarstraat En weer was het raak vandaag op de inmiddels beruchte kruising Laarstraat Herman Heijermanstraat. Daar knalde rond half twee een zwarte Alfa Romeo met een Litouws kenteken hard op een Opel […]
  • Leerlingen planten bomen op Thomas Ainsworth-begraafplaats14 maart 2018 Leerlingen planten bomen op Thomas Ainsworth-begraafplaats Op de plek waar medio januari een ravage werd aangericht door Code Rood, is vanochtend weer een verse boom geplaatst. Kinderen van groep 7 van de Heeckerenschool gaven zo met de gemeente […]
  • Gewonde op beruchte kruising Herman Heijermanstraat22 januari 2016 Gewonde op beruchte kruising Herman Heijermanstraat De inmiddels meer dan beruchte kruising Herman Heijermanstraat-Laarstraat heeft vandaag weer een trieste episode toe kunnen voegen aan de lange lijst van ongelukken die er zijn geweest […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]