‘Nieuwe verkeerssituatie nu wel ingeburgerd’

Goor is nu wel gewend aan de nieuwe verkeerssituaties en een nieuw onderzoek naar de bevindingen van de weggebruikers is niet nodig. Dat zegt wethouder Scholten op vragen van het Goorse PvdA-raadslid Bergman. Volgens de wethouder is één en ander besproken met de verkeersdeskundige van de gemeente Hof van Twente en die vindt dat nieuw onderzoek naar weerstand bij Gorenaren niets toevoegt omdat gelijkwaardige kruisingen overal in Nederland en daarbuiten worden toegepast

hheijermansstrlaarstraat

Het toegenomen aantal ongevallen met fietsers en bromfietsers is ook geen typisch Goors probleem, volgens de deskundige. Dit is volgens hem een landelijke trend die met name veroorzaakt wordt door het gebruik van elektrische fietsen door ouderen. Opvallend is dat in de stukken niet specifiek gesproken wordt over de kruising Herman Heijermanstraat-Laarstraat. Daar zijn in het afgelopen jaar veel ongelukken gebeurd en is nog steeds onderwerp van gesprek bij omwonenden en weggebruikers.
Bergman stelde ook vragen over de blauwe zone op het Weversplein en het autoluw- of vrij maken van een gedeelte van het Goorse centrum. Daarop antwoordde de wethouder dat de blauwe zone is ingesteld nadat twee bezwaren ongegrond werden verklaard en dat er met Goor Collectief alleen gesproken wordt over het afsluiten van het stadshart tijdens de Zomerweken wat erop zou kunnen duiden dat de eerdere plannen om het deel van de Wijnkamp tot de Herman Heijermanstraat af te sluiten van de ijskast naar de prullenbak zijn verhuisd.

Gerelateerde berichten