Blaauw blijft aan kop, Huuskes schuift op (UPDATE)

Han Blaauw is ook na de etappe van vandaag de koploper in het algemeen klassement van de Goorse Tourpoule. Hij heeft een minimale voorsprong op het echtpaar Joke en Jos Huuskes die nu de tweede plaats delen. Zoon Wessel Huuskes leidt nog immer in het jongerenklassement. De dagzege was vandaag voor Koen Nijland. De zesde etappe in de Tour de France kende in Tony Martin een slachtoffer en in Zdenek Stybar een sterke etappewinnaar.

UPDATE: De Tourdirectie heeft de lijsten van Joke en Jos Huuskes vergeleken en ze bleken beiden dezelfde namen te hebben ingevuld. Daarop heeft Jos Huuskes, voor het eerst deelnemer, zich teruggetrokken. Hieronder de uitleg van de leiding van de Tourpoule.

Stybar

“Het viel de Tourdirectie op dat de lijsten van Jos en Joke Huuskes wel heel erg veel op elkaar leken. Dus maar even geïnformeerd hoe dat mogelijk was. Het antwoord was ontwapenend en eerlijk. Jos en Joke kwamen tot dezelfde namen bij het invullen. Jos, voor de eerste keer deelnemer, besefte niet dat dit eigenlijk niet de bedoeling is. Op eigen verzoek heeft hij zijn lijst daarom ingetrokken.
Wij als Tourdirectie waarderen de opstelling en reactie van Jos en daarom is hij volgend jaar weer van harte welkom. Laat dit een voorbeeld zijn voor alle andere deelnemers.”