Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen

Het zogenoemde Goorsch Gruyt Bier wordt komende zaterdag voor het eerst ‘publiekelijk’ gebrouwen. De introductie van het Goorse bier is nu drie jaar geleden door de stichting Voor en Door Goor. De brouwer is Oliver Meckler die zaterdag aan het publiek zal uitleggen hoe je van water bier kunt maken. Dat gebeurt op het terrein van Stadslandbouw Hof van Twente achter het tankstation aan de Kerkstraat.

210330 Goorschbier1Erik Blaak en Edwin Slaghekke van de Stichting Voor en door Goor met het Gruytbier

Het Goorsch Gruyt Bier wordt basis van een recept uit 1463 werd dit bier gebrouwen. Kenmerken voor Gruytbier is dat er geen hop maar gruit als smaakversterker is toegevoegd. Gruit is een kruiden mengsel met als hoofdbestanddelen gagel, sali en zouthout. In 2013 werd in een beperkte oplage van 100 flessen ook het Goorsch Kerstbock gebrouwen. Vorig jaar zag ook het Goorsch Blond het levenslicht. Zaterdag zal er weer een nieuw Goors biertje worden gebrouwen en toegevoegd aan het assortiment.

Gerelateerde berichten

  • Bijna 15 mille voor stadslandbouw15 november 2014 Bijna 15 mille voor stadslandbouw De Stichting Voor en Door Goor heeft een subsidie gekregen van bijna 15.000 euro. Dit geld zal worden gebruikt om de activiteiten op het gebied van stadslandbouw verder uit te breiden. Er […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (6)26 juni 2021 Schoolfeestnieuws in het kort (6) * De wagenbouwers van Harperink (Dom Vedan) laten zich ondanks het ontbreken van de Allegorische Optocht niet onbetuigd. Zij hebben negen borden geplaatst in Goor op verschillende […]
  • Extra Skoolfeesbier door grote belangstelling19 mei 2021 Extra Skoolfeesbier door grote belangstelling Er zal door de Twentsche Stadsbrouwerij Goor extra 'Skoolfeesbier' worden gebrouwen omdat de belangstelling overweldigend is. Er zijn inmiddels ruim 4.000 flessen van het nieuwe Goorse […]
  • Skoolfeesbier: Al bijna 1500 flessen verkocht14 mei 2021 Skoolfeesbier: Al bijna 1500 flessen verkocht Het zogenoemde Skoolfeesbier van de Twentsche Stadsbrouwerij Goor vindt gretig aftrek onder de Goorse bevolking. Na de eerste publicatie daarover op deze site en social media zijn er nu […]
  • Skoolfeesbier voor Schoolfeestprijs…12 mei 2021 Skoolfeesbier voor Schoolfeestprijs… Met het alternatieve Feest der Feesten in aantocht hebben de initiatiefnemers van de nieuwe Stadsbrouwerij Goor een heus 'Skoolfees-bier' gebrouwen. Skoolfees-bier is volgens de makers […]