Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen

Het zogenoemde Goorsch Gruyt Bier wordt komende zaterdag voor het eerst ‘publiekelijk’ gebrouwen. De introductie van het Goorse bier is nu drie jaar geleden door de stichting Voor en Door Goor. De brouwer is Oliver Meckler die zaterdag aan het publiek zal uitleggen hoe je van water bier kunt maken. Dat gebeurt op het terrein van Stadslandbouw Hof van Twente achter het tankstation aan de Kerkstraat.

210330 Goorschbier1Erik Blaak en Edwin Slaghekke van de Stichting Voor en door Goor met het Gruytbier

Het Goorsch Gruyt Bier wordt basis van een recept uit 1463 werd dit bier gebrouwen. Kenmerken voor Gruytbier is dat er geen hop maar gruit als smaakversterker is toegevoegd. Gruit is een kruiden mengsel met als hoofdbestanddelen gagel, sali en zouthout. In 2013 werd in een beperkte oplage van 100 flessen ook het Goorsch Kerstbock gebrouwen. Vorig jaar zag ook het Goorsch Blond het levenslicht. Zaterdag zal er weer een nieuw Goors biertje worden gebrouwen en toegevoegd aan het assortiment.

Gerelateerde berichten

  • De Olde Bandiek opent brouwerij op ’n Stoom15 april 2022 De Olde Bandiek opent brouwerij op ’n Stoom Een fonkelnieuwe Goorse bierbrouwerij die vandaag het eerste bier presenteert en het bier brouwt in één van de bedrijfsgebouwen 'Op 'n Stoom'. De Olde Bandiek is de naam van die nieuwe […]
  • De Aap brouwt het beste biertje…1 maart 2022 De Aap brouwt het beste biertje… De Goorse amateur-brouwerij ‘De Aap’ is wederom de winnaar geworden van de brouwcontest georganiseerd door het Goorse speciaal Bierengilde. ‘The power of the dark side‘, een Imperial […]
  • Bijna 15 mille voor stadslandbouw15 november 2014 Bijna 15 mille voor stadslandbouw De Stichting Voor en Door Goor heeft een subsidie gekregen van bijna 15.000 euro. Dit geld zal worden gebruikt om de activiteiten op het gebied van stadslandbouw verder uit te breiden. Er […]
  • Speciaalbieren-straat blikvanger tijdens Bigbandfestival13 april 2022 Speciaalbieren-straat blikvanger tijdens Bigbandfestival Het bleek in de laatste edities van het Goorse Bigbandfestival een doorslaand succes: De straat met speciale bieren in de steeg naast d'Olde Smidse (Smederij). Het Goorse Speciaalbieren […]
  • Schoolfeestnieuws in het kort (6)26 juni 2021 Schoolfeestnieuws in het kort (6) * De wagenbouwers van Harperink (Dom Vedan) laten zich ondanks het ontbreken van de Allegorische Optocht niet onbetuigd. Zij hebben negen borden geplaatst in Goor op verschillende […]