Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen

Het zogenoemde Goorsch Gruyt Bier wordt komende zaterdag voor het eerst ‘publiekelijk’ gebrouwen. De introductie van het Goorse bier is nu drie jaar geleden door de stichting Voor en Door Goor. De brouwer is Oliver Meckler die zaterdag aan het publiek zal uitleggen hoe je van water bier kunt maken. Dat gebeurt op het terrein van Stadslandbouw Hof van Twente achter het tankstation aan de Kerkstraat.

210330 Goorschbier1Erik Blaak en Edwin Slaghekke van de Stichting Voor en door Goor met het Gruytbier

Het Goorsch Gruyt Bier wordt basis van een recept uit 1463 werd dit bier gebrouwen. Kenmerken voor Gruytbier is dat er geen hop maar gruit als smaakversterker is toegevoegd. Gruit is een kruiden mengsel met als hoofdbestanddelen gagel, sali en zouthout. In 2013 werd in een beperkte oplage van 100 flessen ook het Goorsch Kerstbock gebrouwen. Vorig jaar zag ook het Goorsch Blond het levenslicht. Zaterdag zal er weer een nieuw Goors biertje worden gebrouwen en toegevoegd aan het assortiment.

Gerelateerde berichten

  • Bijna 15 mille voor stadslandbouw15 november 2014 Bijna 15 mille voor stadslandbouw De Stichting Voor en Door Goor heeft een subsidie gekregen van bijna 15.000 euro. Dit geld zal worden gebruikt om de activiteiten op het gebied van stadslandbouw verder uit te breiden. Er […]
  • Leven in de brouwerij bij demonstratie aan Kerkstraat25 juli 2015 Leven in de brouwerij bij demonstratie aan Kerkstraat Weer en wind moest de echte bierliefhebber trotseren, maar dan konden ze bezoekers wel uit eerste hand vernemen hoe je zelf een biertje brouwt. Aan de Kerkstraat, op het terrein van de […]
  • ‘Hof van anpak’n’  ondersteunt lokale initiatieven12 september 2017 ‘Hof van anpak’n’ ondersteunt lokale initiatieven In Goor is een nieuw platform onder de naam 'Hof van Anpak’n' in het leven geroepen. Deze non profit-organisatie wil burgers en organisaties ondersteunen bij het realiseren de uitvoeren […]
  • Erik Blaak overleden31 juli 2016 Erik Blaak overleden In de vroege ochtend van zaterdag 30 juli is Erik Blaak overleden. De bevlogen en bekende Gorenaar stierf aan de gevolgen van kanker. Blaak kampte met een hersentumor. Erik Blaak runde tot […]
  • Wat moet Goor nog meer laten borrelen ?2 maart 2015 Wat moet Goor nog meer laten borrelen ? Er is en wordt ook op andere fronten al veelvuldig over gesproken en er is nu een nieuw initiatief om in Goor te kijken wat het Twentse Haagje nog leuker en mooier zou maken. Onder de […]