Goor wat verander je snel…

Dat Goor de laatste jaren enorm aan uiterlijke veranderingen onderhevig was wordt heel duidelijk op een filmpje dat door RTV Oost op een speciale website en app onder de titel ‘Mooi Overijssel’ heeft gezet. Het gaat om een opname van de in de jaren ’90 populaire Bijrijder van de regionale omroep. De wagen met camera reed in 1997 door het Twentse Haagje. Toen ’t Gijmink nog overeind stond (foto), het nieuwe gemeentehuis nog gebouwd moest worden en ook het winkelbestand er heel anders uitzag. Voor het filmpje klik HIER.

Bijrijdergoor2

Gerelateerde berichten

  • Oald Goor herleeft in het stadshart24 januari 2017 Oald Goor herleeft in het stadshart Goedkeurende blikken van voorbijgangers die ge├»nteresseerd blijven staan en kijken naar- en praten over de grote foto's uit Goors historie in de Grotestraat tegenover Bar Bistro d'Olde […]
  • De tand des tijds…16 juli 2017 De tand des tijds… We horen het met name de oudere generatie nog wel eens zeggen: "Wat is er ter in de loop van de joar'n toch een hoop veranderd". Er is geen speld tussen te krijgen. Ook niet in Goor waar […]
  • De adellijke midwinterhoorn…26 december 2014 De adellijke midwinterhoorn… Daar waar in deze tijden d' Oale Roop over de Goors dreven klinkt in de adventstijd was dat in de voorbije eeuw uiteraard niet anders. In de archieven van de stichting Historisch Goor […]
  • Echtpaar filmt route Bijrijder 20 jaar later17 juli 2017 Echtpaar filmt route Bijrijder 20 jaar later Het bericht onder de titel 'De tand des tijds', gisteren op deze site, bracht het Goorse echtpaar Marianne en Wouter Hutten tot een fraai idee. Het paar besloot gisteren met camera […]
  • Goors historie in etalage Lidl18 november 2016 Goors historie in etalage Lidl De etalage in het voormalige Shoebypand kan worden ingericht als expositieruimte. De winkel wordt onderdeel van de Lidl-supermarkt en ondernemers vreesden aanvankelijk dat er een blinde […]