‘Waterschap vernielt oevers en dupeert fauna’

Het waterschap Vechtstromen neemt het niet zo nauw met de bescherming van het eigen natuurontwikkelingsgebied in Goor en omgeving. Dat stelt de Goorse natuurfotograaf Han Bouwmeester die tot zijn ontsteltenis constateerde dat er al op brute wijze is gesnoeid en gemaaid naast de Regge en de Bolscherbeek.

Rietbolscherbeek4 “Dat mag nog helemaal niet omdat het broedseizoen nog niet voorbij is. In de natuur is het nog gewoon lente” aldus Bouwmeester. “Normaliter kunnen ze pas augustus beginnen met snoeien en maaien. Nu is alles al weggehakt en dat is funest voor de vogels. Door deze actie zijn er waarschijnlijk al velen gesneuveld. Ongelooflijk want het is toch nog niet zo lang geleden uitgeroepen tot natuurontwikkelingsgebied.” Dat is inderdaad saillant want het waterschap Vechtstromen (voorheen Regge en Dinkel) heeft in de afgelopen jaren kosten noch moeite gespaard om samen met de gemeente Hof van Twente de Regge weer zichtbaar te maken in en om Goor en stelde ook ten doel de flora en fauna in gebieden als De Meene optimaal tot zijn recht te doen komen. Er komen diverse vogelsoorten voor zoals reigers, eenden en ijsvogels.

Rietbolscherbeek2“Op bovenstaande foto is de zo goed als zekere nestplek van de ijsvogels te zien; Het ingestorte wandje. Ik zag de ijsvogels regelmatig met visjes voor de jongen vliegen en hier hebben ze waarschijnlijk de jongen in gehad” aldus Han Bouwmeester die ook onderstaande foto’s maakte.

Rietbolscherbeek1

Rietbolscherbeek3

Rietbolscherbeek4

 

Gerelateerde berichten

  • Waterschap organiseert avondwandeling in De Meene2 mei 2017 Waterschap organiseert avondwandeling in De Meene Het waterschap Vechtstromen organiseert op vrijdag 19 mei een avondwandeling langs de Boven Regge door de Meene in Goor. Dit gebeurt in het kader van de landelijke 'Week van ons water'. […]
  • Boven Regge krijgt facelift in de Meene10 januari 2017 Boven Regge krijgt facelift in de Meene De Boven Regge in de Goorse Meene wordt in de komende maanden aangepakt. Het waterschap Vechtstromen wil in dit gebied een zo natuurlijk mogelijk riviertje ontwikkelen. Er worden […]
  • Nivon vindt heuse Calimero3 mei 2015 Nivon vindt heuse Calimero Op de vraag om treffende Goorse lentefoto's te sturen reageerde Henri Bouwmeester attent. Hij is één van de leden van de vogelwerkgroep van het Goorse NIVON die nu vol interesse de nesten […]
  • De Goorse IJsvogel…16 januari 2017 De Goorse IJsvogel… De redactie van deze site ontving een paar prachtige foto's van een IJsvogel die is gefotografeerd in de tuin van de Goorse natuurfotograaf Han Bouwmeester in de tuin achter zijn woning op […]
  • Project Boven Regge afgerond met opening in De Meene5 juli 2017 Project Boven Regge afgerond met opening in De Meene De werkzaamheden aan de Boven Regge in De Meene bij Goor zijn vandaag afgerond met de officiële openingshandeling. Dat gebeurde vanmiddag door het opendraaien van een nieuwe stuw, […]