‘Waterschap vernielt oevers en dupeert fauna’

Het waterschap Vechtstromen neemt het niet zo nauw met de bescherming van het eigen natuurontwikkelingsgebied in Goor en omgeving. Dat stelt de Goorse natuurfotograaf Han Bouwmeester die tot zijn ontsteltenis constateerde dat er al op brute wijze is gesnoeid en gemaaid naast de Regge en de Bolscherbeek.

Rietbolscherbeek4 “Dat mag nog helemaal niet omdat het broedseizoen nog niet voorbij is. In de natuur is het nog gewoon lente” aldus Bouwmeester. “Normaliter kunnen ze pas augustus beginnen met snoeien en maaien. Nu is alles al weggehakt en dat is funest voor de vogels. Door deze actie zijn er waarschijnlijk al velen gesneuveld. Ongelooflijk want het is toch nog niet zo lang geleden uitgeroepen tot natuurontwikkelingsgebied.” Dat is inderdaad saillant want het waterschap Vechtstromen (voorheen Regge en Dinkel) heeft in de afgelopen jaren kosten noch moeite gespaard om samen met de gemeente Hof van Twente de Regge weer zichtbaar te maken in en om Goor en stelde ook ten doel de flora en fauna in gebieden als De Meene optimaal tot zijn recht te doen komen. Er komen diverse vogelsoorten voor zoals reigers, eenden en ijsvogels.

Rietbolscherbeek2“Op bovenstaande foto is de zo goed als zekere nestplek van de ijsvogels te zien; Het ingestorte wandje. Ik zag de ijsvogels regelmatig met visjes voor de jongen vliegen en hier hebben ze waarschijnlijk de jongen in gehad” aldus Han Bouwmeester die ook onderstaande foto’s maakte.

Rietbolscherbeek1

Rietbolscherbeek3

Rietbolscherbeek4