Leven in de brouwerij bij demonstratie aan Kerkstraat

Weer en wind moest de echte bierliefhebber trotseren, maar dan konden ze bezoekers wel uit eerste hand vernemen hoe je zelf een biertje brouwt. Aan de Kerkstraat, op het terrein van de stadslandbouw, gaf brouwer Oliver Meckler deze zaterdag een demonstratie van het brouwproces, op uitnodiging van de Stichting Voor en Door Goor. Voor die stichting maakt de Duitse Enschedeër het Goorsch Gruyt Bier, naast tal van andere bieren in zijn eigen brouwerij, De Koperen Ster. Deze middag maakte Meckler een zogenoemde O.P.A: Oliver’s Pale Ale. De geur van hop vult het kleine gelegenheidsbrouwerijtje naast Reggestad Automatisering. Nieuwsgierige Gorenaren én mensen van buiten de stadsgrenzen lopen de hele dag binnen. En wat is een bierbrouwerij zonder zélf een slok te hebben genomen? Ook daar werd natuurlijk voor gezorgd. 

brouwerijolivermeckler

Brouwer Oliver Meckler, naast een vat vol bier in de maak.

Gerelateerde berichten

  • Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen20 juli 2015 Goors bier ‘openbaar’ gebrouwen Het zogenoemde Goorsch Gruyt Bier wordt komende zaterdag voor het eerst 'publiekelijk' gebrouwen. De introductie van het Goorse bier is nu drie jaar geleden door de stichting Voor en Door […]
  • Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht30 september 2020 Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht Tijdens een bijeenkomst bij Bar Bistro D'Olde Smidse is gisteravond (dinsdag) de nieuwe Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht. Deze heeft als doelstelling het lokaal brouwen, promoten […]
  • Wat moet Goor nog meer laten borrelen ?2 maart 2015 Wat moet Goor nog meer laten borrelen ? Er is en wordt ook op andere fronten al veelvuldig over gesproken en er is nu een nieuw initiatief om in Goor te kijken wat het Twentse Haagje nog leuker en mooier zou maken. Onder de […]
  • Stadsraad komt met spreekuur15 februari 2016 Stadsraad komt met spreekuur De nieuwe Goorse Stadsraad wil zo snel mogelijk een spreekuur instellen waar mensen naartoe kunnen om in gesprek te gaan met de vertegenwoordigers ervan. Daarnaast moet er een zogenoemd […]
  • Tombola van ideeën op Goorse ‘borrelavond’4 maart 2015 Tombola van ideeën op Goorse ‘borrelavond’ Goor als stad van de mozaïeken, de Regge weer door het centrum en het streven om van Goor een klimaatneutrale stad te maken. Dit alles om de stad weer nét dat beetje extra te geven, dat […]