Oud-werknemers failliet HCNON krijgen vijf ton

Oud-werknemers van het voormalige HCNON krijgen samen maximaal 500.000 euro uitgekeerd. Dit bedrag komt uit de ruim 1,1 miljoen euro die na betaling van alle schulden is overgebleven uit het faillissement van het Hulpmiddelen Centrale Noord-Oost Nederland. De leverancier van krukken, rolstoelen en andere hulpmiddelen ging op 2 mei 2012 failliet en was gevestigd in een bedrijfspand op de Zenkeldamshoek. Twee jaar na dat faillisement bleek er 1,1 miljoen euro over te zijn. Geld waar aandeelhouders Livio, Sensire, Carintreggeland, ZorgAccent en Thuiszorg NW Twente recht op bleken te hebben. De oud-werknemers zouden een bedrag van twee ton mogen verdelen. Daar werd destijds verbolgen op gereageerd, waarna de oud-werknemers zich verenigden zich in de stichting Belangenbehartiging Medewerkers HCNON. Daar is afgelopen donderdag na een gesprek met de aandeelhouders het bedrag van vijf ton uitgekomen. Per voormalig werknemer zal worden berekend óf en op wélk bedrag hij of zij recht heeft.

120501 HCNON