Huijgen wint Goorse Tourpoule na bijzondere uitreiking

Michiel Huijgen is de trotse winnaar van de Goorse Tourpoule 2015 geworden. Op de slotrit naar de Champs-Élysées wist de lijstaanvoerder zijn gele trui over de eindstreep te trekken en de winnaar te worden van de felbegeerde wisselbokaal. Onno Overbeek werd tweede en Bert Relker maakt het podium compleet met een derde plek. De laatste etappe van de Tour de France trok menig wielerliefhebber deze zondag naar De Ster, hét Tourcafé van Goor en standplaats van de Goorse Tourpoule. Waar Chris Froome vandaag de ronde en André Greipel de slotrit op hun naam schreven, ging de dagprijs op deze laatste dag naar Martijn van Coevorden. De Oudste Goorsche Tourtoto is gewonnen door Bert Relker. Annet Arkes is de hoogst genoteerde Goorse in de Lezerstour van Tubantia geworden met een twaalfde plaats.

De top drie van de Goorse Tourpoule: Michiel Huijgen, Onno Overbeek en Bert Relker.

De top drie van de Goorse Tourpoule: Michiel Huijgen, Onno Overbeek en Bert Relker.

De prijsuitreiking stond in het teken van consternatie en onduidelijkheid rondom het opmaken van het algemeen klassement. Nadat werd medegedeeld dat Michiel Huijgen, die de poule de laatste week aanvoerde, op een vierde plek was geëindigd, ontstond er verwarring onder het publiek. Zakken van een eerste plek naar een positie naast het podium op de slotdag van de Tour, dat leek velen vergezocht. Bij het aanbreken van de top drie besloot de organisatie zich dan ook kortstondig terug te trekken, om de papieren nog eens goed na te gaan. Na enig conclaaf en een hertelling moesten de al aangekondigde prijswinnaars hun prijzen weer inleveren en werd opnieuw begonnen met het verkondigen van de top 15 van het algemeen klassement. “We vinden het heel vervelend, maar we zitten gewoon fout”, aldus organisator Bert Schabbink tegenover het toegestroomde publiek. Na het euvel werd verdergegaan met de bekendmaking, die deze keer wel op goedkeuring van de Goorse Tour-fanatici kon rekenen.

De witte trui is gewonnen door Casper van Vliet. Hij eindigde als beste jongere in het klassement. Het bergklassement werd gisteren al opgemaakt, na de rit richting Alpe d’Huez. Winnaar daarvan is Ruud Kranenberg. Het puntenklassement is gewonnen door Jeroen Vrielink. Willem Megens wist het algemeen klassement van de Tour de France het best te voorspellen. Het vriendenklassement is gewonnen door het team van Bert Relker, Raymond Krabbenbos, Sander Fonville en Romano Lammertink.

De klassementen van de Goorse Tourpoule 2015:

Algemeen klassement:
1. Michiel Huijgen
2. Onno Overbeek
3. Bert Relker
4. Raymond Krabbenbos
5. Diede Snijder
6. Ashraf Moussa

Jeugdklassement:
1. Casper van Vliet
2. Jarno Derking
3. Jikke Horselenberg

Bergklassement:
1. Ruud Kranenberg
2. Karin Oosterveld
3. René de Vries

Puntenklassement:
1. Jeroen Vrielink
2. Gerard Schonewille
3. Thijs Moorman

Casper van Vliet won het jongerenklassement.

Casper van Vliet won het jongerenklassement.

Organisatoren Bert Schabbink en Jan Roelofsen.

Organisatoren Bert Schabbink en Jan Roelofsen.

Gerelateerde berichten

  • Goorse Tourpoule: Inschrijvingen voor of op 1 juli11 juni 2022 Goorse Tourpoule: Inschrijvingen voor of op 1 juli De Tour de France gaat op vrijdag 1 juli van start en dat betekent dat ook een paar honderd Goorse wielerliefhebbers zich weer kunnen storten op hun eigen Tourploeg in de Goorse […]
  • Uitreiking Tourpoule in beeld19 juli 2021 Uitreiking Tourpoule in beeld Een hoop gezelligheid bij een drukbezochte prijsuitreiking van de Goorse Tourpoule gisteren. Tim Bruseker (foto) werd uiteindelijk gekroond tot grote winnaar naast het huldigen van vele […]
  • Tim Bruseker wint Goorse Tourpoule18 juli 2021 Tim Bruseker wint Goorse Tourpoule Tim Bruseker is de winnaar geworden van de Goorse Tourpoule editie 2021. De huisarts stond voor de afsluitende etappe al aan de leiding van het algemeen klassement en gaf zijn koppositie […]
  • Weernink wint dagzege, Leeftink aan de leiding30 juni 2021 Weernink wint dagzege, Leeftink aan de leiding Een fikse dreun van Tadej Pogacar in de Ronde van Frankrijk. De Sloveense winnaar van de vorige editie lijkt een voorschot te hebben genomen op een volgende Tourzege, al is Parijs nog […]
  • Goorse Tourpoule ondanks andere opzet populair26 juni 2021 Goorse Tourpoule ondanks andere opzet populair De Tour de France blijft ondanks de concurrentie van het School- en Volksfeest en het EK voetbal in trek bij de Goorse bevolking. Zowel bij de Oudste Goorsche Tourtoto als bij de Goorse […]