Klaassen op schot, Oranje naar laatste vier op WK

De Nederlandse waterpolosters hebben zich aan de hand van Lieke Klaassen op sensationele wijze geplaatst voor de halve finales van het WK in Kazan. Thuisland Rusland werd in een spannende kwartfinale met 10-9 verslagen. Het is voor het eerst in 17 jaar dat Oranje zich bij de laatste vier op WK schaart. Rusland is drievoudig Europees kampioen. Na de eerste periode was het al 4-1, mede door twee doelpunten van Klaassen. Rusland begon sterk aan de derde periode en kwam op gelijke hoogte. Klaassen zorgde echter dat Oranje met 8-7 de derde periode afsloot. In de slotfase werd het erg spannend en kwam Rusland nog terug nadat Oranje op 9-7 en 10-8 had gestaan, maar verder dan 10-9 kwam de ploeg niet en dus pakte Nederland de zege. Later vandaag wordt bekend of Italië of Griekenland de tegenstander wordt van Oranje in de halve eindstrijd. Die wedstrijd is woensdag.

liekeklaassen

 

Gerelateerde berichten

  • Lieke Klaassen beëindigt interlandcarrière28 juni 2018 Lieke Klaassen beëindigt interlandcarrière Lieke Klaassen heeft besloten om te stoppen met haar interlandcarrière. De 27-jarige waterpoloster speelde een decennium lang in Oranje en behaalde zilver op de EK's van 2014 en 2016 en […]
  • Lieke Klaassen eindigt als 9e op WK27 juli 2017 Lieke Klaassen eindigt als 9e op WK Lieke Klaassen is er op Twitter kort over: "9th. That's it". Het is een uiting van de teleurstelling over het afgelopen WK. Met het Nederlands vrouwen-waterpoloteam ging ze voor een hoge […]
  • Klaassen en Oranje uitgeschakeld op WK22 juli 2017 Klaassen en Oranje uitgeschakeld op WK Het WK zit erop voor Lieke Klaassen. De waterpoloster uit Goor is met Oranje uitgeschakeld in de tussenronde. Na de nederlaag tegen Hongarije bleek ook Rusland te sterk voor een plek in de […]
  • Klaassen naar tussenronde na nederlaag met Oranje21 juli 2017 Klaassen naar tussenronde na nederlaag met Oranje De Nederlandse waterpolosters met onze Lieke Klaassen zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinales van het WK in Boedapest. Oranje verloor […]
  • Lieke Klaassen op schot voor sterk spelend Oranje16 juli 2017 Lieke Klaassen op schot voor sterk spelend Oranje De Nederlandse waterpolosters zijn aan de hand van onze Lieke uitstekend begonnen aan de WK in Hongarije. Oranje, de verliezend finalist op de vorige WK én de afgelopen twee EK's, won met […]