Regge door het centrum ?

Het is een wens van een aantal Gorenaren die zich op de achtergrond blijven inzetten voor het nog meer zichtbaar maken van De Regge in Goor. Deze groep ijvert voor het meanderen van het water door het centrum van het Twentse Haagje al lijkt die wens surrealistisch. Op papier of een fraaie ansichtkaart is echter alles mogelijk en dat bewijst Jan Poortman. Hij bewerkte in de jaren ’80 samen met Toon Eeftink al foto’s en maakte er satire van. Die hobby heeft hij anno 2015 maar weer eens opgepakt en zo is te zien dat de Regge door de Waterstraat loopt in de richting van de Tapperij. Het begeleidend commentaar op Facebook: “Uitbater van Ginkel wil graag een terras aan het water maar heeft daarvoor nog geen vergunning…

Reggewaterstraatfictief

Gerelateerde berichten

  • Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan…13 oktober 2016 Ooit werd de Regge droog gelegd om ondergronds te gaan… In het komende jaar wil de stichting Stadsregge Goor flinke stappen maken om de Regge in Goor weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens te […]
  • Goorse tweeling samen 5018 juli 2015 Goorse tweeling samen 50 Groot feest voor de Goorse tweeling Naomi en Melissa van Ginkel. Zij zijn komende maandag jarig en worden dan beiden 25 jaar. Het feest wordt vanavond al gevierd met een daverend feest in […]
  • Satirische ansichtkaarten uit 1983…6 juli 2015 Satirische ansichtkaarten uit 1983… De Gorenaar en zelfspot. Het hoort al tijden bij elkaar. Het leidde in 1983 tot een satirische serie van 10 ansichtkaarten in de lokale weekkrant, uitgegeven door de zogenoemde fictieve […]
  • Goorse kasteleins slikken rookverbod gelaten23 oktober 2014 Goorse kasteleins slikken rookverbod gelaten "De enige die hier nog een sigaret in de mond heeft is Buck", zegt uitbater Gerrit van Ginkel van cafĂ© De Tapperij glimlachend. Achter hem prijkt het hoofd van een eland aan de muur met […]
  • Twee minuten stil….4 mei 2018 Twee minuten stil…. Het is allicht het grootste goed; leven in vrijheid. En dat we dit in Goor hebben te danken aan de bevrijders aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ook bij ons niet in de […]