Meester Krouwel: Inspiratiebron voor velen

Het is dit weekeinde precies 98 jaar geleden dat de Goorse zangvereniging Tavenu (Tot Aangename Verpoozing En Nuttige Uitspanning) werd opgericht. Het koor stond in bestuurlijke en muzikale zin van 1919 tot 1957 onder leiding van de legendarische Meester Krouwel, ook het hoofd van de voormalige Laarschool in die periode. Krouwel, die in 1970 op 85-jarige leeftijd overleed, was een inspiratiebron voor velen.

Meesterkrouwel

Hij stimuleerde op bijzondere wijze creativiteit en stond daarmee bijvoorbeeld aan de basis van de successen van Goorse kunstenaars als Jan Broeze en Wolter Wiegerinck. Tavenu houdt Meester Krouwel nog immer in liefdevolle herinnering en het is nu 30 jaar geleden dat de zangvereniging zijn 100e geboortedag vierde.
Viering100egeboordedagkrouwel

Overhandiging gedenkbordje in 1985 met vlnr: Ds. Fournier, Ineke van der Wel, Riet Buis en Annie Koops

GrafkrouwelHet graf van Meester Krouwel met een bloemstuk van Tavenu in 1985

TavenumetkrouwelMeester Krouwel (midden) met het bestuur van Tavenu in lang vervlogen tijden

Foto’s: Stichting Historisch Goor