Verstoten valparkiet liefdevol grootgebracht

‘Missie voltooid’ jubelt Nienke Siemerink van kinderboerderij ’t Kukelnest vandaag op Facebook. Ze is er met liefde voor het vak én een gezond portie bevlogenheid, in geslaagd een piepkleine valkparkiet van de ondergang te redden en groot te brengen. Het kuikentje was vlak na de geboorte op 8 juni jongstleden achtergelaten in het nest en op tijd opgemerkt door Siemerink die het vogeltje met een spuitje vijf keer daags voerde.

Valparkietkukelnest1

“Ik moest er zelfs met Schoolfeest rekening mee houden” lacht ze. Nu, bijna twee en halve maand later, is haar doel bereikt. De valparkiet is een grote trotse vogel geworden die voorlopig nog even op ’t Kukelnest blijft. Zijn naam ? Dokter Doofenshmirtz. Dit omdat hij na de geboorte opvallend veel gelijkenis vertoonde met de gestoorde professor in de tv-serie Phineas en Ferb.

Valparkietkukelnest2

Valparkietkukelnest3

Valparkietkukelnestslider  Valparkietkukelnest5

 

Gerelateerde berichten

  • Edu Hoek beloond met ambassadeurschap ‘Aan de slag in de Speeltuin’7 juli 2017 Edu Hoek beloond met ambassadeurschap ‘Aan de slag in de Speeltuin’ Edu Hoek is vandaag beloond met het ambassadeurschap van het project 'Aan de slag in speeltuin' van Jantje Beton en het Fonds verstandelijk gehandicapten. Hoek ontving daarnaast ook een […]
  • Ezeltje Prik geboren bij het Kukelnest9 juni 2019 Ezeltje Prik geboren bij het Kukelnest Een prachtig begin van deze Eerste Pinksterdag voor de medewerkers van kinderboerderij Het Kukelnest. Om 07:00 uur vanochtend werd daar, na een lange bevalling, een ezelinnetje geboren. […]
  • Ooievaar strijkt neer op ’t Kukelnest9 maart 2017 Ooievaar strijkt neer op ’t Kukelnest De hoge palen met daarop het nest was er allang maar sinds gisteren is er ook bewoner. Medewerkers van de Goorse kinderboerderij legden keurig vast hoe een grote ooievaar met gestrekte […]
  • Voederkastjes maken en imker bij ’t Kukelnest13 oktober 2016 Voederkastjes maken en imker bij ’t Kukelnest Komende zondagmiddag wordt bij kinderboerderij 't Kukelnest voor de zevende en laatste keer dit jaar een Doe-middag voor kinderen gehouden. Die staat dit keer in het teken van dieren en in […]
  • Zonnige Doe-dag bij ’t Kukelnest16 oktober 2016 Zonnige Doe-dag bij ’t Kukelnest Het was heerlijk weer en dat lokte veel kinderen met hun ouders naar kinderboerderij 't Kukelnest. Daar was de laatste Doe-dag van het jaar en die stond dit keer in het teken van dieren. […]