Internationale en Goorse deelname aan wielerronde

Aan de vrouwenwedstrijd van de Ronde van Goor doen zaterdag vijf renster van buiten Nederland mee. Dat zijn Denisa Bartosova, Tereza Gargelova (beide uit Tsjechië), Cherly van der Linde uit Aruba, Mary Maroon uit Amerika en de Schotse Eileen Roe. Vooral de deelname van de laatste is opvallend. Roe rijdt voor het professionele Britse topteam Wiggle-Honda. Ze komt in Goor vol ambitie aan de start. “Dit jaar heb ik in Groot-Brittannië al heel wat keren op het podium gestaan, maar nog niet op de hoogste trede”, aldus Roe. “Dat hoop ik in Goor wel te doen.”

Mathijs Boerrigter

Het programma van de Ronde van Goor begint dit jaar met hardlopen. Om 17.00 uur start de jeugdloop over 1,1 kilometer op het moment dat Ruut te Velthuis zijn RuutRun afsluit. Een kwartier later is de tweede jeugdloop met een afstand van 2,2 kilometer. De vrouwenkoers begint om 18.00 uur en keert daarmee na vier jaar afwezigheid officieel terug bij de Goorse wielerronde. Daarbij is er met Bo Grievink voor het eerst ook een Goorse deelneemster. De wielerwedstrijd voor de mannen, met daarin Gorenaar Mathijs Boerrigter (foto), start om 19.30 uur. Zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd behoort tot VIRO Criterium Cup Twente. Voor de vrouwen is de Ronde van Goor zelfs de finalewedstrijd.

Gerelateerde berichten

  • Twee thuisrijders in Goorse wielerronde10 augustus 2015 Twee thuisrijders in Goorse wielerronde Aan de op zaterdag 22 augustus georganiseerde Ronde van Goor, door de organisatie de laatste jaren ook steevast de Nacht van Goor genoemd, doen dit jaar twee Goorse wielrenners mee. Dat is […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Hardloopwedstrijd in centrum Goor op 1 september3 juli 2018 Hardloopwedstrijd in centrum Goor op 1 september Er komt een hardloopwedstrijd in het centrum voor Goor, aansluitend op de Goorse wielerronde van zaterdag 1 september. De AV Goor Cityrun by Night zal die dag om 21.15 uur worden […]
  • Deelnemers gezocht voor Goorse Cityrun2 september 2019 Deelnemers gezocht voor Goorse Cityrun Doorgaan zal hij zeker wel, maar de belangstelling voor de Goorse Cityrun van komende zaterdagavond valt nog tegen. Voor de hardloopwedstrijd na afloop van de Ronde van Goor hebben zich […]
  • En de miss is: Romy Vossebeld15 augustus 2016 En de miss is: Romy Vossebeld De wielrenners die komende zaterdag het ereschavot betreden tijdens de Ronde van Goor ontvangen de zoenen en de bloemen van Romy Vossebeld. Dit jaar is de 21-jarige Goorse de rondemiss […]