Afscheid Boerrigter in Ronde van Goor

Mathijs Boerrigter heeft vanavond zijn laatste wielerkoers gereden. De 26-jarige Gorenaar nam afscheid in ‘zijn’ Ronde van Goor. Boerrigter reed de laatste jaren voor het Scheppink/Mercx-team en werd na afloop van de koers in de bloemen gezet door de organisatie van de Guus Caarels Memorial en zijn eigen teamgenoten. In de wedstrijd lukte het de fysiotherapeut, die zich nu op een Masters-studie gaat storten ,niet om zijn neus aan het venster te drukken. De overwinning ging na een harde koers in het Goorse stadshart naar Ivo Stronks uit Aalten.

Mathijsboerrigter2De Goorse speaker Aschwin Kruders interviewt plaatsgenoot Mathijs Boerrigter

De overwinning ging na een harde koers in het Goorse stadshart naar Ivo Stronks uit Aalten. In de strijd om de Viro Criterium Cup blijft de leiderstrui om de schouders van Robert de Jong uit Zeewolde. De vrouwenwedstrijd werd daarvoor gewonnen door de Schotse renster Eileen Roe. ZijĀ bleef Kelly Markus die in Goor de Criterium Cup voor vrouwen op haar naam schreef. De Goorse renster Bo Grievink stond ook aan de start en reed de wedstrijd uit. Dat mag gerust een wonder heten want ze is nauwelijks hersteld van een bekkenbreuk die ze acht weken geleden opliep bij een valpartij in de Ronde van Bocholt.

Bogrievink3Bo Grievink in de Ronde van Goor

RondevangoorpodiumHet podium bij de mannen elite/beloften met naast winnaar Ivo Stronks, Melvin van Zijl (2) en Gijs Verdick, de nummer 3.