Gorenaren extreem vaak op de bon geslingerd

Goor staat in de landelijke top als het gaat om het aantal verkeersboetes per inwoner. Een onderzoek van de Volkskrant geeft aan dat er in en om het Twentse Haagje kwistig wordt bekeurd. Via de site van het landelijke dagblad is te zien dat er vorig jaar maar liefst 1542 boetes zijn uitgedeeld in Goor. Net buiten de bebouwde kom ligt dat aantal met 1848 nog hoger. In totaal incasseerde het Justitieel Incasso Bureau voor bijna 290.000 euro aan boetes van Gorenaren.

090902_Snelheidscontrole2

 

Dat is ver boven het landelijke gemiddelde en een extreme stijging ten opzichte van 2012 toen voor het laatst gemeten werd. De onthutsende conclusies hebben te maken met de vele snelheidscontroles op bijvoorbeeld de Diepenheimseweg, de invoering van de 30-kilometer zones binnen de bebouwde kom en de verlaging van de maximum snelheid naar 60 kilometer per uur op de wegen in het buitengebied waar ook regelmatig flitsers worden opgesteld.

Boetesgoorgr

Gerelateerde berichten

  • 165 automobilisten op de bon op N34718 april 2018 165 automobilisten op de bon op N347 Op de N347, de weg tussen Goor en Rijssen (S15) zijn afgelopen dinsdag maar liefst 165 automobilisten op de bon geslingerd. Het verkeer werd in beide richtingen geconctroleerd. Er reden […]
  • Bonnetjesregen op N347 tussen Goor en Rijssen10 augustus 2017 Bonnetjesregen op N347 tussen Goor en Rijssen Kassa voor de politie van de regio Twente! Bij een een snelheidscontrole op de N347 tussen Goor en Rijssen, ook wel de S15 genoemd, zijn dinsdagochtend liefst 386 voertuigen geflitst. De […]
  • Snelheidscontrole bij S15 en Zomerweg16 augustus 2017 Snelheidscontrole bij S15 en Zomerweg Na de bonnenregen van vorige week op de S15, zou het zomaar weer eens prijs kunnen zijn voor de politie. Woensdagochtend hebben ze namelijk een snelheidscontrole gehouden op de Zomerweg en […]
  • Poging tot straatroof op Weversplein9 juni 2016 Poging tot straatroof op Weversplein De politie is op zoek naar twee mannen die gistermiddag hebben geprobeerd een vrouw te beroven. Zij werd aangesproken op de parkeerplaats voor de Aldi-supermarkt door één van de mannen. De […]
  • Goorse hardrijders koplopers van de regio, €294 voor een bon8 september 2015 Goorse hardrijders koplopers van de regio, €294 voor een bon Goorse verkeersovertreders zijn de belangrijkste spekkers van de Nederlandse staatskas. Uit onderzoek van de Volkskrant bleek al dat we op landelijk gebied al tot de top behoren als het […]