Hector en Twenthe gelijk, GFC verliest

In het regionale bekertoernooi wisten de Goorse voetbalclubs, in tegenstelling tot de eerste duels, in de tweede ronde niet tot winst te komen. GFC ging in Saasveld met 4-1 onderuit tegen Saasveldia terwijl sv Hector met 3-3 gelijkspeelde in de uitwedstrijd tegen Rijssen Vooruit. Twenthe boog in en tegen Buurse nog wel een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, onder meer door een goal van Jasper Groothuis (foto) die al vroeg in vorm lijkt, maar gaf de zege in het laatste kwart van de wedstrijd toch weer uit handen: 2-2.

JaspergroothuisDe Goorse tricolores kwamen tegen Buurse slecht in het spel maar waren wel de betere ploeg op het veld. Toch kwamen de gastheren op voorsprong. Direct na de thee was er meer dreiging en kwam de Goorse ploeg terug in het duel door een goal van Tijmen van Wissing. Jasper Groothuis bracht vv Twenthe op voorsprong en leek de tweede zege aanstaande. Toch was het Buurse dat alsnog een punt veilig stelde door een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. In de laatste poulewedstrijd is GSV uit het Gelderse Geesteren de opponent. Bij winst bekert de ploeg van trainer Michel Mensink verder.

Ook Hector gelijk
Hector zat lange tijd in een zetel richting de tweede ronde in het uitduel tegen RV. Na een gelijkopgaande eerste helft was het 1-1. In de tweede helft bracht de jonge Tom van Middendorp de groen-witten op voorsprong door op schitterende wijze een vrije trap binnen te schieten. Wesley Zwoferink schoot op aangeven van Cristian Haverslag de 1-3 binnen en niet lang daarna werd een van de beste RV-spelers met een discutabele rode kaart van het veld gestuurd. Daarna kreeg Hector een handvol kansen om de score verder uit te bouwen maar de treffers vielen gek genoeg aan de andere kant. In de slotminuten kwam de traditieclub van Rijssen toch weer op 3-3 waardoor Hector een katterig gevoel overhoudt aan het resultaat. Toch is bij winst op Borne, komende vrijdagavond, de volgende ronde een feit.

GFC fors onderuit
GFC ging hard onderuit in de landelijke dreven van Saasveld. Saasveldia, net als GFC ook vierdeklasser, liep na rust weg van de formatie van trainer Romano Lammertink. Bij rust was het nog 2-1 voor de thuisploeg door onder meer een zwaar betwiste penalty en een voor GFC scorende Olaf Siegers. In het tweede bedrijf, waarin de rood-zwarten zich ook bij vlagen benadeeld voelden door arbiter Huisman, was het duel gespeeld toen Saasveldia op 3-1 kwam. Uiteindelijk werd met 4-1 ook nog een op papier afgetekende uitslag. GFC, dat de eerste poulewedstrijd won van SVZW 2, moet in het laatste duel winnen van Juliana ’32 (zaterdag 14.30 uur) om nog kans te maken op een plek in de knock out-fase. Die mogelijkheid is er alleen als Saasveldia de avond daarvoor niet wint van SVZW 2.