Reislustige brandweer in ’51…

 brandweergoor1951
 
In de categorie ‘Uit de oude doos’ een mooie foto van de Goorse brandweer die in mei van het jaar 1951 met aanhang op reis ging naar het Duitse Koningswinter. Enkele van de Gorenaren die erbij waren: Willem Visser, Jan Reiners, Egbert op den Dries, Herman van den Burg, Flip Tijdink en Anton Slaghuis. De foto en de informatie komt van ‘vaste leverancier’ Marten op den Dries.

Gerelateerde berichten

  • reggelaantje21 juni 2013 Goor 750 jaar: een klassiek straatbeeld In dezer dagen van het vieren van 750 jaar stadsrechten, is de betrokkenheid met ’t Twentse Haagje groot bij de bevolking. De Gorenaren lijken trots op Goor. En de drang naar het verleden […]
  • Wie zijn dit ? (7)12 oktober 2008 Wie zijn dit ? (7) In een wegwerpmaatschappij als deze waarin trainers van voetbalclubs net zo vergankelijk zijn als Gerard Joling bij de Toppers, is de weemoed sterk naar continuïteit en klassieke momenten. […]
  • Met de confectiefabriek op reis21 januari 2009 Met de confectiefabriek op reis Deze foto met voornamelijk dames en enkele heren is genomen aan het begin van de jaren '50 en gestuurd door oud-Gorenaar Dirk Slot die tegenwoordig in Winschoten woont. Het gaat om een […]
  • Venetiaanse gondel uit 192720 juni 2010 Venetiaanse gondel uit 1927 Vier dagen voor de aftrap van het Schoolfeest duiken we nog even in de oude doos om het historisch besef van het Feest der Feesten bij te schaven. Dit jaar wordt de 135ste editie van het […]
  • Poster van Ten Broek voor veel geld onder de hamer29 juli 2016 Poster van Ten Broek voor veel geld onder de hamer Een poster van de Holland America Lijn, ontworpen door de oud Goorse kunstenaar Wim ten Broek wordt op 3 augustus geveild in New York. Het affiche (afbeelding onder) zal naar verwachting […]