Stadslandbouw oogst tarwe aan de Kerkstraat

Het enige wat nog ontbreekt zijn een paard en wagen om het werk op de ouderwetse manier te doen, maar het is sowieso een bijzonder plaatje, net buiten het Goorse stadscentrum. Op het terrein achter het tankstation aan de Kerkstraat rijdt een grote dorsmachine over het weilandje heen en weer. Voor de laatste keer dit oogstseizoen werd vanmiddag het tarwe geoogst wat de Stadslandbouw Hof van Twente op het terrein verbouwd. En net zoals eerder deze maand op het terrein van het voormalige zwembad, komt ook deze oogst ten goede aan de Voedselbank, waarvoor van het vers geoogste tarwe brood wordt gebakken.

dorstenkerkstraat

Gerelateerde berichten

  • Raad van State: Lidl kan door met verleende vergunning28 april 2022 Raad van State: Lidl kan door met verleende vergunning De nieuwe Lidl aan de Kerkstraat is al bijna een feit maar toch liepen er nog procedures over het aantal parkeerplaatsen en de laad- en losplaats. Omwonenden vinden dat er te weinig […]
  • Trienen exposeert heldinnen in de Kerkstraat17 april 2022 Trienen exposeert heldinnen in de Kerkstraat Tijdens het Bigbandfestival is er morgen ook een uitgebreide expositie te bezoeken van de Goorse fotografe Barbara Trienen. Zij heeft vrouwelijke helden in beeld gebracht. "De superhelden […]
  • Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open31 maart 2022 Plantjesbieb in de Reggetuin gaat weer open De vernieuwde plantjesbieb in de Reggetuin aan de Goorse Kerkstraat zal komende zaterdag weer worden geopend. Nu de lente is aangebroken en er weer volop in moes- en siertuinen gewerkt […]
  • Biko Barbier opent de deuren25 februari 2022 Biko Barbier opent de deuren Goor is weer een kapsalon rijker. Maandag vindt de officiĆ«le opening van Biko Barbier plaats. Na een aantal weken hard klussen aan de Kerkstraat 69 gaat de droom van de Goorse Bakri […]
  • Eerste contouren nieuwe Lidl zichtbaar9 februari 2022 Eerste contouren nieuwe Lidl zichtbaar De eerste contouren van de nieuwe Lidl-supermarkt aan de Kerkstraat tekenen zich af. Het omstreden bouwproject is al in volle gang terwijl de juridische strijd nog niet in zijn geheel is […]