Dubbel gevoel voor Koeleman na beklimming Stelvio

“Als je de lat te hoog legt, kun je eronder doorgaan”. Deze woorden van Normaal-zanger Bennie Jolink gebruikte wielrenner Raymond Koeleman op zijn Facebookpagina vandaag. De Gorenaar beklom in het afgelopen weekeinde met succes twee keer een torenhoge berg in Italië voor het goede doel. Hij reed de tocht Stelvio for Live en buffelde daarmee 1800 euro bijeen voor kankerpatiënten. Dat geld bracht hij onder meer bijeen door het organiseren van een wandeltocht in en om Goor. Hij was van zins om na de beklimmingen in Italië de volledige terugreis van 1200 kilometer ook fietsend te volbrengen maar dat bleek een brug te ver.

Koeleman2

“Vlak voor Basel ging het lampje uit” verklaart de 38-jarige Koeleman tegenover Goorsnieuws. “Lichaam en geest wilden niet meer en dan moet je verstandig zijn. Dat levert wel een dubbel gevoel op maar het feit dat ik de Stelvio vanaf drie kanten heb bedwongen en het doel heb bereikt om kankerpatiënten te ondersteunen, overheerst wel hoor”. De Passo dello Stelvio is een bergpas in het noorden van Italië.  De Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië en één van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen.

Gerelateerde berichten

  • Toerclub Goor de provincie door23 juni 2020 Toerclub Goor de provincie door De toerclub Goor is afgelopen weekeinde met een kleine groep fietsers de provincie rondgefietst. Bij deze 415 kilometer lange tocht is zo dicht mogelijk langs de provinciegrenzen gefietst […]
  • Mountainbike trainingen voor jeugd bijna van start27 februari 2017 Mountainbike trainingen voor jeugd bijna van start Voor de volwassen fietsers was er in de Hof van Twente al genoeg te beleven. Op initiatief van de Toerclub Goor komt nu ook de jeugd echt aan bod. Na de enthousiaste reacties op de pilot […]
  • MTB Toerclub zoekt nieuwe trainers28 februari 2019 MTB Toerclub zoekt nieuwe trainers De Goorse Toerclub zit in de lift en zoekt nieuwe trainers. Om te voorzien in de begeleiding zoekt de lokale fietsvereniging, die inmiddels twee jaar bestaat, nieuwe coaches voor de jeugd […]
  • Henk Koeleman halve eeuw oud30 november 2019 Henk Koeleman halve eeuw oud Henk Koeleman viert vandaag zijn vijftigste verjaardag en dat gaat niet onopgemerkt. Deze maand werd al twee keer een 50-jarig feest gevierd van twee van zijn vrienden maar nu is hij, de […]
  • Goorse toerfietsers leggen mountainbikeroute aan3 februari 2015 Goorse toerfietsers leggen mountainbikeroute aan Een groot aantal Goorse fietsers is in de afgelopen maanden druk geweest om de aanleg van 30-kilometer lange route mogelijk te maken in het buitengebied van Goor. De aanleg is mede dankzij […]