“Ik moet vooral een stuk ervaring toevoegen”

Het is alweer tien jaar geleden dat hij als spits de glorieperiode bij vv Twenthe meemaakte. Hij promoveerde van de vijfde naar de tweede klasse en koos bij het klimmen der jaren voor een lager niveau. Nu, op 38-jarige leeftijd, is hij terug in het eerste. Nu als doelman. Morgen gaat hij voor de nul in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Avanti Wilskracht. “Ik moet met name een stuk ervaring toevoegen. Het is een overbruggingsjaar om jongere keepers klaar te stomen. Dat ik er sta geeft inderdaad ook aan dat het op dat gebied bij Twenthe niet overhoudt.”

Wouterbekhuis1

Wouter Bekhuis in actie tijdens het Beachvoetbaltoernooi twee weken geleden

Bekhuis hoopt met zijn ploeg stiekem op een periodetitel. “Als we in staat zijn om een goede serie neer te zetten zit dat er absoluut in. We hebben niet een al te brede selectie maar wel goede spelers.” Twenthe moet het voorlopig wel stellen zonder Simon Hevink die door een kruisband-blessure voor deze voetbaljaargang is afgeschreven. Ook sterkhouder en goaltjesdief Mark Nijland ontbreekt de komende weken. Hij zit een schorsing uit nadat hij aan het einde van het vorige seizoen, ongeoorloofd speelde met het zaterdagteam en is eind september pas weer inzetbaar. Tijmen van Wissing is tot die tijd zijn vervanger in de spits.

Bij Hector, dat op bezoek gaat bij Barbaros, kan trainer Mark Dijkstra niet beschikken over Wesley Zwoferink. Hij schoot vorig jaar tijdens het uitduel in Hengelo, de groen witten nog naar de zege maar kan vanwege werkzaamheden niet spelen. Dat geldt ook voor de geblesseerde Jorno de Vries.

GFC moet het voorlopig doen zonder Kevin Heuvelink die nog immer kampt met een oogkwetsuur. Een fikse aderlating voor trainer Romano Lammertink die de rest van zijn selectie wel fit heeft. GFC gaat de berg over voor de Hofderby met het vorig seizoen uit de derde klasse gedegadeerde Sportclub Markelo. Een speciaal duel voor Joran Krabbenbos. Hij speelde jaren in de hoofdmacht van de Markelose voetbaltrots.