Hector pakt met 10 man punt bij Barbaros

Hector is de nieuwe competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Barbaros. Onder de rook van het FBK-stadion in Hengelo ging het in de eerste helft gelijk op maar werd er niet gescoord. Vroeg in de tweede helft kwam Barbaros na een goede aanval op voorsprong. Na een uur voetbal werd Cristian Haverslag hard onderuit gehaald door een tegenstander en dat was de aanleiding voor een opstootje. Hector-aanvoerder Joost Minkjan liet zich daarin volgens arbiter Mahadewsing teveel gaan en moest met rood inrukken.

Tomvanmiddendorp2

Daarna drong Barbaros sterk aan en leek het erop dat zich een grotere nederlaag zou aftekenen. Toch keerde het tij voor de ploeg van trainer Mark Dijkstra. Een uittrap van doelman Kolbe werd door de Barbaros-defensie niet goed verwerkt en viel voor de voeten van Marinus Wolters. De sluwe spits profiteerde optimaal en zorgde voor de gelijkmaker. Bij Hector was er een opvallende basisplaats voor de 17-jarige A-junior Tom van Middendorp (foto). Het talent uit de A1, die ook al in positieve zin opviel in de voorbereiding, speelde op het middenveld ook nu een prima wedstrijd.