GFC geeft zege in slotseconde uit handen

GFC is de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel. In de Hofderby tegen Sportclub Markelo werd een 1-0 voorsprong in de slotseconde van de blessuretijd weggegeven en dus hielden de rood-zwarten een kater over aan de seizoens-ouverture. GFC, de nummer twee van het vorige seizoen, ontwikkelde op het sportpark aan de Endemansdijk in Markelo een licht overwicht en kwam verdiend op voorsprong door een goal van Lex Ditzel. Hij profiteerde van een kinderlijke fout in de defensie van de thuisploeg.

MarkeloGFC

Direct daarna kreeg Markelo een enorme kans en kwam GFC goed weg toen Steven Bloemen van dichtbij over schoot. Dat was vijf minuten voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd ook zo toen een omhaal van Ton Jansen op de lat belandde. Na vijf minuten in blessuretijd was het uiteindelijk wel raak. Edwin Landeweerd, die na rust inviel, schoot goed binnen en bezorgde zijn ploeg alsnog een punt en GFC een kater.