Gorenaar bundelt reisverhalen in ‘De doodgraver van Ciutadella’

Gerben Kappert heeft zijn literaire kunststukje voltooid. Zijn boek ‘De doodgraver van Ciutadella’ is het product van een jarenlang proces waarin hij talloze verhalen schreef over de vele reizen die hij ondernam. “Het is een boek met reisverhalen waarin met name de ontmoetingen met mensen centraal staat” zegt de Goorse schrijver. Kappert begon in 1996 met het schrijven van reisverhalen toen hij in Napels was. “Die stad maakte veel indruk.” Van de veelvoud aan schrijfsels selecteerde Kappert 45 verhalen die allemaal over ontmoetingen gaan. Zo ontmoette hij in Nieuw Zeeland een ongeletterde Engelsman.

Gerbenkappertboek “Deze man fascineerde me enorm. Hij kon niet lezen en schrijven maar kwam overal.” Het was vlak na de Olympische Spelen van 2000 in Sydney waar hij als vrijwilliger werkzaam was en waarover hij ook een dagboek liet uitbrengen. Kappert, inmiddels samen met vrouw Yolanda en dochter Suus, reist tegenwoordig wat minder maar etaleert zijn kennis nu als leraar toerisme op het ROC van Twente. “Daarvoor ben ik nog wel eens op pad, dus ik blijf zeker ‘on the road’ lacht de Goorse scribent die op zijn blog zeker vijf verhalen per week publiceert. Daar heeft hij eveneens de rubriek ‘Goorse vragen’ die hij stelt aan zijn lezerspubliek. Kappert organiseert daarnaast nog jaarlijks de Oudste Goorsche Tourtoto waarin zijn liefde voor de wielersport een plek heeft. Ook was hij een begenadigd en technisch begaafde voetballer bij GFC waar hij jaren in het eerste elftal acteerde. “Voetballen vind ik vooral leuk om te doen, al die beschouwingen laat ik aan me voorbij gaan.”

Terug naar het boek dat dus als titel ‘De doodgraver van Ciutadella’ heeft meegekregen. “Drie jaar geleden was ik in Catalonië voor een stagebezoek. Ik ontdekte een kerkhof en wilde gaan kijken want op de één of andere manier vind ik begraafplaatsen erg boeiend. Een man kwam op me af en vroeg me wat ik zocht. Hij nam me vervolgens mee naar een ander kerkhof met oorlogsgraven waar slachtoffers van de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) waren begraven. Hij was de doodgraver daar. Een hele wijze man. We hebben twee uur met elkaar gesproken.”

‘De doodgraver van Ciutadella’ is in Goor te koop bij Bruna Herman en De Primera. Ook via uitgever Boekscout.nl is het boek te verkrijgen. Dat kan via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Goorse oud-wethouder schrijft roman25 oktober 2014 Goorse oud-wethouder schrijft roman De Goorse oud-wethouder Jan Zuidgeest heeft een roman geschreven die deze week is uitgekomen. De schrijver die in het verleden ook raadslid was voor de plaatselijke VVD, heeft een boek […]
  • 81-jarige Hulsegge komt met debuutroman21 november 2017 81-jarige Hulsegge komt met debuutroman Het is een droom die uitkomt voor de 81-jarige Gorenaar Jan Hulsegge. Komende vrijdag wordt zijn debuutroman ten doop gehouden tijdens het zogenoemde Hoffelijke Boekenbal bij de Haverkamp […]
  • Reiziger Ruud strijkt neer in Goor…29 juni 2017 Reiziger Ruud strijkt neer in Goor… Het was een regelrechte attractie: De bijzondere woonwagen met op de bok achter de muilezel de 72-jarige Brabander Ruud, is neergestreken in Goor. De reiziger reist door het hele land van […]
  • Voorstelling over Goorse schrijver Kopland komt thuis14 juli 2017 Voorstelling over Goorse schrijver Kopland komt thuis Een speciale voorstelling geïnspireerd op het werk van de in Goor geboren schrijver en dichter Rutger Kopland komt naar Goor. De co-productie van de theatergroepen Gouden Haas […]
  • Goorse schrijver presenteert zesde roman in België17 september 2016 Goorse schrijver presenteert zesde roman in België De in Goor geboren schrijver Marc Reugebrink heeft donderdag-avond zijn zesde roman gepresenteerd. Het boek dat de titel 'Het huis van de zalmen' meekreeg, gaat over een […]