Wil Bekker 100 jaar na een bewogen leven

Groot feest vandaag in Huize Herfstzon. Daar werd de 100e verjaardag van Willemijntje Bekker gevierd. Wil, zoals ze altijd wordt genoemd, is soms wat vergeetachtig maar nog prima bij de tijd. Ze genoot dan ook met volle teugen van het feestje vandaag. Wil Bekker heeft een bewogen leven achter de rug. Ze komt uit een gezin waarin haar moeder er vroeg alleen voor kwam te staan met zeven dochters na het overlijden van Willemijn’s vader.

bekker100jaarToen de zorg voor de kinderen door psychische problemen van moeder niet meer kon worden geboden kwam ze in verschillende pleeggezinnen terecht. Toch kwam ze goed terecht en toog in 1972 met haar man, die kampte met hartklachten, vanuit Rijswijk naar Goor. Dit om dichter bij de rest van de familie te kunnen zijn. Ze woonde in de Schoolstraat toen 24 jaar geleden haar man stierf. Daar bleef ze nog 12 jaar totdat ze een heupoperatie moest ondergaan. De tijdelijke verpleging in Huize Herfstzon werd een permanent verblijf voor me mevrouw Bekker die er gelukkig is en de verplegers en zelfs de directrice nog regelmatig voorziet van een ‘wijze les’. Ook via deze digitale snelweg wordt ze uiteraard van harte gefeliciteerd met haar eeuwfeest.

Gerelateerde berichten

  • Apollo presenteert jubileumactiviteiten en nieuw logo27 november 2018 Apollo presenteert jubileumactiviteiten en nieuw logo Een keur aan muzikale evenementen en een nieuw logo werden vandaag aan het einde van de middag gepresenteerd door de Goorse muziekvereniging Apollo dat volgend jaar 100 jaar bestaat. […]
  • Spetterend jubileumjaar Apollo in aantocht23 oktober 2017 Spetterend jubileumjaar Apollo in aantocht Het duurt nog een dik jaar maar de voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. De Goorse muziektrots Apollo viert in 2019 het eeuwfeest en dat gaat gebeuren met een 6-tal grote […]
  • Dit is het nieuwe gezicht van Herfstzon20 februari 2020 Dit is het nieuwe gezicht van Herfstzon Ze is het nieuwe 'medische' gezicht van Herfstzon. Conny Span (57) geeft nu kleur aan het verpleeghuis en in een kennismakingsgesprek stelt ze zich voor aan de Goorse gemeenschap. Volgens […]
  • Eindelijk weer dicht bij moeder…26 mei 2020 Eindelijk weer dicht bij moeder… Een gedenkwaardig moment gistermiddag bij Huize Herfstzon. Daar werd het zogenoemde 'bezoekerscaf√©' geopend. Door de versoepeling van de Coronaregels mogen verpleeghuizen voorzichtig weer […]
  • Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen10 januari 2020 Apollo-expositie nu naar verzorgingstehuizen Een groot deel van de expositie '100 jaar Apollo', die in de afgelopen maanden te bewonderen was in het Goors Historisch Museum is verhuisd naar woonzorgcentrum Herfstzon. Daar werd de […]