Wil Bekker 100 jaar na een bewogen leven

Groot feest vandaag in Huize Herfstzon. Daar werd de 100e verjaardag van Willemijntje Bekker gevierd. Wil, zoals ze altijd wordt genoemd, is soms wat vergeetachtig maar nog prima bij de tijd. Ze genoot dan ook met volle teugen van het feestje vandaag. Wil Bekker heeft een bewogen leven achter de rug. Ze komt uit een gezin waarin haar moeder er vroeg alleen voor kwam te staan met zeven dochters na het overlijden van Willemijn’s vader.

bekker100jaarToen de zorg voor de kinderen door psychische problemen van moeder niet meer kon worden geboden kwam ze in verschillende pleeggezinnen terecht. Toch kwam ze goed terecht en toog in 1972 met haar man, die kampte met hartklachten, vanuit Rijswijk naar Goor. Dit om dichter bij de rest van de familie te kunnen zijn. Ze woonde in de Schoolstraat toen 24 jaar geleden haar man stierf. Daar bleef ze nog 12 jaar totdat ze een heupoperatie moest ondergaan. De tijdelijke verpleging in Huize Herfstzon werd een permanent verblijf voor me mevrouw Bekker die er gelukkig is en de verplegers en zelfs de directrice nog regelmatig voorziet van een ‘wijze les’. Ook via deze digitale snelweg wordt ze uiteraard van harte gefeliciteerd met haar eeuwfeest.

Gerelateerde berichten

  • Feest bij Herfstzon: Dini Keuper 100 jaar!18 februari 2021 Feest bij Herfstzon: Dini Keuper 100 jaar! Ondanks Corona en de maatregelen die daarbij horen werd het toch een oergezellig feestje vanmorgen mij verpleeghuis Herfstzon. Daar werd de 100e (!) verjaardag van Dini Keuper gevierd. […]
  • Bakwedstrijd in kader van bakkersjubileum30 juni 2021 Bakwedstrijd in kader van bakkersjubileum Ter ere van het 100-jarig bestaan van Bakkerij Nollen worden getalenteerde hobbybakkers uitgenodigd om de jubileumtaart te bedenken en te ontwikkelen. De bakkerij met een vestiging in […]
  • Hollandse avond bij Herfstzon10 juni 2021 Hollandse avond bij Herfstzon Het was genieten voor de bewoners van Huize Herfstzon tijdens een heuse Hollandse avond in de gezamenlijke ruimte. Er was muziek geregeld door de stichting Goal en onder meer Gorenaar […]
  • Angelique Lamme in Dubbelportret22 maart 2021 Angelique Lamme in Dubbelportret Directeur-bestuurder van verpleeghuis Huize Herfstzon Angelique Lamme is zondag te gast bij het programma Dubbelportret. Tussen 11.00 en 12.00 uur zal zij verhalen over haar werkzaamheden […]
  • Rotary met bloembollen naar Herfstzon7 december 2020 Rotary met bloembollen naar Herfstzon De Rotaryclub Rijssen-Goor heeft de bewoners en medewerkers van verpleeghuis Herfstzon in Goor verrast met maar liefst 600 bloembollen. Evert Barendrecht van de Rotaryclub kwam de bollen […]