Veel geld voor sociaal-economische initiatieven

Er wordt anderhalf miljoen euro uitgetrokken voor de uitvoering van een plan om de lokale economie in Goor en de overige kernen van de gemeente Hof van Twente een impuls te geven. Wethouder Wim Meulenkamp (foto) kreeg dinsdagavond tijdens een raadsvergadering groen licht voor zijn uitgewerkte plannen om onder meer de Goorse ondernemers te helpen. Het geld dat  komt uit onbestemde reserves komt in een fonds en moet worden gebruikt om initiatieven op sociaal-economisch gebied te ondersteunen. De gemeenteraad stemde unaniem voor de uitvoeringsplannen maar wil wel een vinger aan de pols houden over de uitgaven en eiste eveneens dat ook werklozen meer kansen krijgen. Het plan moet erin voorzien dat initiatieven en innovaties onder meer een kans krijgen op het gebied van bedrijvigheid, zorgvoorzieningen en toerisme. Ook werd een motie van de PvdA om de Duitse taal te stimuleren, om zo meer kansen op markt van de oosterburen te creëren, aangenomen.

wimmeulenkamp

Gerelateerde berichten