DIFTAR-maffia…

1 januari 2017. Zet deze dag in uw agenda…want dit is de dag dat bij het afvalverwerkingsbedrijf Bruins&Kwast de vlag uitgaat. De dag dat iedereen daar opslag krijgt en de directieleden allemaal een nieuwe auto gaan bestellen. Ik heb me altijd al afgevraagd of de gemeente groot aandeelhouder is van deze monopolist in de Hof van Twente. Niets, werkelijk niets aan hoe het daar toe gaat, is eerlijk. De ene keer betaal je 12,50 euro voor een aanhangertje troep en bij de tweede rit op dezelfde dag, betaal je voor hetzelfde aanhangertje 17,50 euro. Willekeur ten top dus. De mensen achter het loket hebben het sociale vermogen van een visstick en kennen volgens mij maar twee zinnen: “Hej wa een kaarte?” en “Hoeveulle hej ongeveer bie oe?” En vooral bij het woordje ‘ongeveer’ moet je gaan opletten…want als jij ‘ongeveer’ een halve aanhanger met zooi wilt storten, berekenen zij “ongeveer” 20 euro…

namens_niels

Goed, je bent de slagboom door en je mag het dok oprijden. Bovenop het dok word je vervolgens geconfronteerd met de jongens van de “Melkert-stortbrigade”. Deze jongens geven aanwijzingen waar je moet gaan staan en wat in welke container moet. Deze manschappen nemen hun taak uiterst serieus en zijn onvermurwbaar. De handen blijven in de zakken en bij regen is hun bushokje hun standplaats. Ze groeten vriendelijk als je leeg huiswaarts keert. Dit komt waarschijnlijk omdat ze blij zijn dat je weer weg gaat en hun pauze weer iets dichterbij is gekomen.

Maar goed, met de komst van DIFTAR in de Hof (gedifferentieerde tarieven) is het een feit geworden dat menig Gorenaar zich steeds vaker moet gaan onderwerpen aan de ‘Berlusconische’ praktijken van deze stortplaats. In Goor betaal je je blauw aan allerlei gemeentelijke belastingen. Waarschijnlijk gaat dit nog verder omhoog omdat elk huishouden er nog zo’n stinkbak bij krijgt. En omdat we ons al blauw betalen, krijgen we er dit keer ook een blauwe container bij waarin plastic, drankenkartons en blik kan worden verzameld.
Je zou denken dat de gemeentelijke belastingen omlaag zouden kunnen omdat de vuilniswagens geen grijze bakken meer hoeven op te halen…hallo!…Hof van Twente?…lasten verlagen?…Koekoek, natuurlijk niet, de gemeente heeft vast wel weer een ander projectje met een bodemloze put waar geld ingestort kan worden. Het aantrekken van een retail-deskundige e-marketeer of zoiets…

Alles wat dus straks niet meer in de groene en blauwe bak kan, is restafval en dat mag je dan lekker zelf gaan wegbrengen en afrekenen bij het “IQ tuinhek” aan de Mossendams-dwarsweg. Ik zou zeggen: Zet er vast een politiepost neer…

Een ander zeer goed alternatief is je rommel naar Ter Horst brengen achter de Pingo. Hier wordt alles netjes gewogen en de rekening is eerlijk, overzichtelijk en ze houden rekening met wat je komt brengen. Puin is bijvoorbeeld iets duurder per ton dan hout. Dus als je hout komt brengen krijg je een beetje korting. Oud ijzer wordt gewogen en de opbrengst wordt in mindering gebracht op de eindafrekening. De meneer achter het loket is zakelijk maar wel vriendelijk en wil graag dat je nog eens terugkomt. Terug komen kan elke dag en niet alleen op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen zoals bij het dochterbedrijf van de gemeente een paar honderd meter verderop.

O ja, bij Bruins&Kwast kun je na het legen van je aanhanger een volle aanhanger meenemen met compost. Ze noemen dat daar “Noviterra bodemproducten.” Als je de hele zomer met je kop in de tuin wilt om het te willen ontdoen van het vele onkruid, raad ik je dit gratis product ten zeerste aan.

Namen Niels,

Een fijne dag nog…

 

 

Gerelateerde berichten

  • Van vraagprijs naar prijsvraag…17 mei 2016 Van vraagprijs naar prijsvraag… Ik had me voorgenomen het boek over Diftar en Hof’s slimste afzetter op Zenkeldamshoek te sluiten. Maar ja, aangezien het vervolg van deze slechte klucht zich op een presenteerblaadje […]
  • Snapt ze ut noe neet of…8 maart 2016 Snapt ze ut noe neet of… Ik ben niet echt een twitteraar, maar zo af en toe koekeloer- en surf ik eens langs verschillende mensen die hun “tweetjes” de wijde wereld in sturen. En dan kom ik soms dingen tegen […]
  • Legen groene bak blijft om de twee weken22 september 2021 Legen groene bak blijft om de twee weken Het voorstel van wethouder Harry Scholten om alle vuilnisbakken niet eens in de twee weken, maar eens in de drie weken op te halen, heeft het niet helemaal gehaald. In de […]
  • Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee16 juli 2021 Minder vaak afval ophalen? Geen goed idee Een grote meerderheid van Goor vindt het geen goed plan om Twente Milieu minder vaak het afval op te komen halen dan nu het geval is. Wethouder Scholten wil de bakken straks eens in de […]
  • Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak?18 juni 2021 Poll: Minder afval ophalen, wel of geen goede zaak? Op Facebook waren er nogal wat reacties op het bericht dat de gemeente Hof van Twente voornemens is om vanaf 1 januari aanstaande niet eens in de twee, maar eens in de drie weken, het […]