Er komen vluchtelingen, waar is nog ongewis

Dat er ergens in Goor of in de andere kernen in de Hof, vluchtelingen zullen worden opgevangen is een kwestie van tijd. Wethouder Pieter van Zwanenburg (foto) zei gisteren in de raadsvergadering daarover intensief in contact te zijn met het Centraal Opvang Asielzoekers maar wil zich nog niet wagen aan het noemen van locaties. “Er zijn een paar opties maar voordat we die openbaar maken moet er eerst met omwonenden zijn gesproken. We willen geen toestanden zoals in Enschede waar te vroeg communicatie leidde tot protesten.” Zeker is dat Huize Scherpenzeel geen optie meer is en dat de gemeente Hof van Twente voor wat betreft de opvang de focus zal leggen op zogenoemde statushouders zoals Syriërs die uit het oorlogsgebied zijn gevlucht en in ieder geval vijf jaar mogen blijven. “Maar de actualiteit kan ons in dit geval ook zo weer inhalen”, waarmee van Zwanenburg doelt op landelijk beleid dat kan worden gewijzigd als de situatie daarom vraagt. Wordt dus, hoe dan ook, vervolgd.

091124_zwanenburg

Gerelateerde berichten