‘OAD ten onrechte de afgrond in geduwd’

Het reisconcern OAD, van de van oorsprong Goorse familie ter Haar, is door de Rabobank bewust in de steek gelaten toen er moeilijkheden waren. Dat bewijzen stukken waarop De Telegraaf de hand heeft weten te leggen. Het faillissement, nu bijna twee jaar geleden, kostte bijna 1700 medewerkers hun baan waaronder veel Goorse werknemers. ‘Padre Familias’ Joop ter Haar, zijn zoon Julius en dochter Querine eisen nu 76 miljoen euro van de bank wegens schuld aan het faillissement. De rechtszaak daartoe dient komende dinsdag in Utrecht. In de krant van ‘wakker Nederland’ staat ook te lezen dat de Goorse commissaris van de Koning, Ank Bijleveld, een bemiddelende rol heeft gespeeld.

JoopterhaarJoop ter Haar

Zij probeerde, tevergeefs, de Rabobank te overtuigen om OAD niet ten onder te laten gaan vanwege het grote belang voor de regio. De familie ter Haar heeft ook bewijzen dat OAD zou worden overgenomen door Twentse investeerders als Rein Sanders, Hein Trebbe en Hennie ten Hag. De deal was nagenoeg rond maar voordat het zijn beslag kon krijgen werd de stekker uit het bedrijf getrokken, aldus De Telegraaf die zegt stukken in handen te hebben die dat bewijzen. De ‘oude’ OAD had de laatste jaren het hoofdkantoor in Holten had met een busdivisie in Goor. Deze is inmiddels overgenomen door Frans Schuitemaker.  Het ‘kamp’ Ter Haar wil voor de rechter bewijzen dat de Rabobank de OAD uit eigen belang de afgrond in heeft geduwd om grote financiële risico’s te voorkomen.

Gerelateerde berichten

  • Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank8 november 2017 Curatoren OAD ten strijde tegen Rabobank De curatoren van de failliete reis- en busmaatschappij OAD slepen de Rabobank voor de rechter om alsnog een schadevergoeding te krijgen voor de familie Ter Haar. Zo meldt het Algemeen […]
  • Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen4 november 2015 Miljoenenclaim Ter Haar door rechtbank afgewezen De rechtbank zegt dat de Goorse familie Ter Haar, aandeelhouders van het failliete OAD-concern, geen recht heeft op een schadevergoeding van de Rabobank. Ter Haar eiste een bedrag van maar […]
  • Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD7 januari 2015 Keurmerk voor ‘nieuwe’ OAD OAD heeft het ANVR-lidmaatschap verkregen. Dat is een belangrijke stap voor de Goorse reisaanbieder die daarmee weer een prominente plek in de reisbranche kan innemen. Gorenaar […]
  • Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak4 februari 2016 Ter Haar in beroep tegen uitspraak OAD-zaak De familie Ter Haar van het 'oude' OAD-concern, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die in november van het vorige jaar bepaalde dat de claim van 65 miljoen euro […]
  • PvdA wil Rabobank weren vanwege faillissement OAD23 mei 2019 PvdA wil Rabobank weren vanwege faillissement OAD De Partij van de Arbeid vindt dat de Rabobank geen vestiging in het Goorse gemeentehuis moet krijgen omdat volgens de partij bewezen is dat de bank destijds reisorganisatie OAD in 2013 […]