Twenthe favoriet in eerste derby

De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden gewonnen met enkele wonderschone treffers van hét talent, Jasper Groothuis. Hector begon met een zwaarbevochten punt bij Barbaros en verloor vorige week, zeker op het voetballende vlak, thuis terecht van Sportclub Enschede. De cijfers van vorig seizoen zeggen andere dingen want ook toen was Twenthe twee keer de favoriet maar schreef Hector in de twee ontmoetingen 4 punten bij. Na de eclatante 4-1 op ’t Doesgoor werd het op het Piepwillem 1-1.

Twenthe Hector feb 2015 3Twenthe-Hector eindigde in februari van dit dit jaar, onbeslist in 1-1.

Bij Twenthe keren morgen doelman Wouter Bekhuis en verdediger Glenn Begieneman terug en is Wouter Leusink geschorst. Bij Hector zijn er twijfels over de fitheid van Rick Biesemaat en Tom van Middendorp maar is aanvoerder Joost Minkjan wel terug op het middenveld. Twenthe-Hector lijkt vooraf het affiche voor een duel tussen techniek tegen werklust en daar kan Mark Dijkstra zich wel in vinden. “We moeten op zijn Hectoriaans werklust tonen, dan is er veel mogelijk” aldus de coach van de groen-witten. René ten Zende is morgen de rapporteur van deze site voor de strijd om de titel ‘Sport Inn Derbyplayer of the year’. Hij mist daardoor wel het uitduel van zijn club GFC. Daar kan trainer Romano Lammertink beschikken over een fitte selectie voor de uitwedstrijd tegen Enschedese Boys.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe op volle sterkte in Hofderby7 november 2015 Twenthe op volle sterkte in Hofderby De knappe 0-2 zege in de Goorse stadsderby van vorige week tegen GFC, heeft vv Twenthe alle vertrouwen gegeven voor het duel van morgen tegen Sportclub Markelo. Trainer Michiel Mensink kan […]
  • Hector heeft sterkhouders terug17 oktober 2015 Hector heeft sterkhouders terug Hector kan morgen in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Neede weer beschikken over de sterkhouders Menno de Leeuw, Joost Minkjan en Cristian Haverslag. Laatstgenoemde is terug na een […]
  • Twenthe-Heeten 3-1, Hector-Rietmolen 3-1, Avanti-GFC 9-116 oktober 2016 Twenthe-Heeten 3-1, Hector-Rietmolen 3-1, Avanti-GFC 9-1 De eindstanden van de wedstrijden van de Goorse clubs in de derde- en vierde klasse B:   3B: 14.00: vv Twenthe - Heeten 3-1 (doelpunten Twenthe: Mark Nijland twee keer en Jasper […]
  • Hector favoriet in Goorse derby12 november 2016 Hector favoriet in Goorse derby Voor wie de ranglijst in de vierde klasse B maatgevend vindt, is de conclusie helder: De nummer drie Hector (16 uit 9) is de grote favoriet voorafgaand aan de derby tegen GFC, de nummer […]
  • Twenthe zonder Groothuis in periodestrijd19 mei 2018 Twenthe zonder Groothuis in periodestrijd Twenthe moet het in de resterende twee competitieduels doen zonder smaakmaker Jasper Groothuis. Het talent dat volgend jaar bij Excelsior'31 in Rijssen speelt, kreeg vorige week een rode […]