Wolters schiet Hector naar zege in derby

De eerste Goorse derby in het nieuwe voetbalseizoen tussen vv Twenthe en sv Hector is verrassend met 0-1 gewonnen door de groen-witten. De enige goal van de wedstrijd vial vlak voor rust. Een schot van spits Marinus Wolters vanaf de zestien meter in de kruising, betekende uiteindelijk de winnende goal. Het duel op sportpark ’t Piepwillem begon zenuwachtig en kwam maar moeilijk op gang. Twenthe was, zoals verwacht de technisch beter ploeg terwijl Hector het nodige fysiek in de strijd wierp en van meet af aan liet zien een hecht collectief te vormen.

????????????????????????????????????

Marinus Wolters op weg naar het vijandelijke doel

Buiten een mogelijkheid voor Twenthe via Jeffrey Asbroek waren er aanvankelijk weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. Vlak voor de thee werd een schot van Marinus Wolters goed gekeerd door Twenthe-goalie Wouter Bekhuis. De ervaren keeper was even later wel kansloos toen de geslepen Hector-aanvaller en oud-speler van Twenthe, de bal goed binnenschoot en net onder de winkelhaak in het doel zag verdwijnen. Na rust drong Twenthe aan en kreeg het aan handvol goede kansen. Hector had daarbij veel te danken aan de uitstekende doelman Daniël Kolbe die een paar keer goed redde. Hij kwam, halverwege het tweede bedrijf met zijn ploeg ook nog een keer goed weg toen hij een bal los liet en daarna een doelpunt van Tijmen van Wissing afgekeurd zag. Volgens arbiter Kruit liep de aanvaller ongeoorloofd door op de Hector-keeper. In een ultieme poging om de gelijkmaker te forceren haalde Twenthetrainer Michiel Mensink doelman Wouter Bekhuis naar de spitspositie en werd Martijn Busschers onder de lat gezet. Het mocht voor Twenthe niet baten. Na twaalf minuten blessuretijd klonk voor Hector het verlossende eindsignaal. Het is de eerste zege voor de Hectorianen in het nieuwe voetbalseizoen. “Wellicht was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest maar ik vind dat we zeker voor rust, de bovenliggende partij waren. We straalden uit dat we voor een resultaat kwamen” zegt Hector-trainer Mark Dijkstra. “In de tweede helft was Twenthe opportunistisch en op basis daarvan hadden ze een punt verdiend maar ik ben ongelooflijk blij dat ons hardwerkende collectief is beloond.” Voor Twenthe is het naast de eerste nederlaag ook het eerste puntenverlies. Hieronder een beeldverslag met foto’s van Patrick ter Elst.