Verschillende geloven en culturen verbonden in de kerk

De landelijke vredesweek is ingegaan en in Goor werd daarvoor gisteren het startsein gegeven in de Petrus en Pauluskerk. Een unieke kerkdienst waar verschillende groepen christenen en moslims samen kwamen in een bijeenkomst die als thema ‘Vrede verbindt’ droeg. Er waren zo’n 300 bezoekers in de kerk aan de Hengevelderstraat die luisterden naar teksten uit verschillende tradities, geloven en culturen. Het Goors mannenkoor werkte mee aan deze bijzondere, multiculturele, oecumenische bijeenkomst met liederen die bij het thema aansloten. Tijdens de dienst gingen Imam Nusret Gencer, Pastor Christianne Saris en ds. Wim de Jong, voor.

Kerkdienstoecumenisch2

Gerelateerde berichten

  • Diverse geloofsgemeenschappen samen naar de kerk12 januari 2020 Diverse geloofsgemeenschappen samen naar de kerk Volgende week zondag, 19 januari, is er in de Petrus en Pauluskerk in Goor een oecumenische viering die in het teken staat van de week voor het gebed voor de eenheid van de kerken, die […]
  • Oecumenische viering in teken van eenheid kerken14 januari 2016 Oecumenische viering in teken van eenheid kerken De Petrus en Pauluskerk is komende zondagochtend het decor voor een oecumenische viering die in het teken staat van de eenheid van de kerken. Het thema van deze viering is: Smaakvol […]
  • Oecumenische viering over dorst15 januari 2015 Oecumenische viering over dorst Het thema van de oecumenische viering van komende zondag in de Hofkerk is dorst. Water is de eerste levensbehoefte en dit wordt besproken via verhalen over waterbronnen van vroeger. In de […]
  • Oecumenische viering in de Hofkerk15 januari 2019 Oecumenische viering in de Hofkerk Op zondag 20 januari is er in de Hofkerk in Goor een oecumenische viering die in het teken staat van week voor het gebed voor de eenheid van de kerken. Het thema van de viering is: “Recht […]
  • Oecumenische viering in PP-kerk22 januari 2018 Oecumenische viering in PP-kerk In de Petrus- en Pauluskerk is zondag een oecumenische viering die in het teken staat van week voor het gebed voor de eenheid van de kerken. Het thema van deze viering is: Recht door Zee. […]