Verschillende geloven en culturen verbonden in de kerk

De landelijke vredesweek is ingegaan en in Goor werd daarvoor gisteren het startsein gegeven in de Petrus en Pauluskerk. Een unieke kerkdienst waar verschillende groepen christenen en moslims samen kwamen in een bijeenkomst die als thema ‘Vrede verbindt’ droeg. Er waren zo’n 300 bezoekers in de kerk aan de Hengevelderstraat die luisterden naar teksten uit verschillende tradities, geloven en culturen. Het Goors mannenkoor werkte mee aan deze bijzondere, multiculturele, oecumenische bijeenkomst met liederen die bij het thema aansloten. Tijdens de dienst gingen Imam Nusret Gencer, Pastor Christianne Saris en ds. Wim de Jong, voor.

Kerkdienstoecumenisch2

Gerelateerde berichten

  • Diverse geloofsgemeenschappen samen naar de kerk12 januari 2020 Diverse geloofsgemeenschappen samen naar de kerk Volgende week zondag, 19 januari, is er in de Petrus en Pauluskerk in Goor een oecumenische viering die in het teken staat van de week voor het gebed voor de eenheid van de kerken, die […]
  • Oecumenische viering in teken van eenheid kerken14 januari 2016 Oecumenische viering in teken van eenheid kerken De Petrus en Pauluskerk is komende zondagochtend het decor voor een oecumenische viering die in het teken staat van de eenheid van de kerken. Het thema van deze viering is: Smaakvol […]
  • Hofkerk in bescheiden vorm weer open27 mei 2020 Hofkerk in bescheiden vorm weer open Door de versoepelingen van de Corona-maatregelen gaat ook de Hofkerk in bescheiden vorm weer open. Vanaf volgende week zondag, 7 juni, zijn de diensten door 24 kerkgangers te bezoeken. […]
  • Paasdiensten in de kerken digitaal te volgen10 april 2020 Paasdiensten in de kerken digitaal te volgen De diensten in de Hofkerk en Heilige Geest-parochie in het teken van Pasen zijn, vanwege de Corona-crisis, allemaal te volgen via de digitale snelweg. De katholieke gemeenschap is […]
  • Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus14 maart 2020 Versobering en annulering kerkdiensten vanwege Coronavirus De kerkdiensten in de Petrus en Pauluskerk in Goor gaan tot 1 april allemaal niet door. Dit vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Ook vormselvieringen en koorrepetities gaan voorlopig […]