Goor: De kleine buurtsuper…

Het Goorse centrum autovrij… Bij het lezen van dit bericht kreeg ik gelijk medelijden met de speciaal aangestelde parkeercontroleurs van de gemeente Hof van Twente. Die arme jongens en meisjes die eigenlijk zo graag bij de politie hadden willen werken maar net niet door de coopertest kwamen en nu een baantje hebben waar we in de jaren ’40-‘45 een andere naam voor hadden…

namens_niels

Dit gaat geld kosten, dit gaat banen kosten. Hoe moet dat nu verder met de werkgelegenheid van deze parkeer-razziaïsten? Hoe moet dat nu met het gapende gat wat geslagen wordt in de begroting, wanneer al die boete-bedragen niet meer binnen komen van onze hartelijk welkome fout parkerende gasten in het centrum van Goor? Zag ik het nu gisteren goed dat de korpschef een nieuwe flitsauto aan het bestellen was bij een garage aan de Deldensestraat? Tja, het moet toch ergens vandaan komen en de Goorse politiek loopt graag op de zaken vooruit, dus aanschaffen maar…

De retail-expert, die speciaal door Goor is aangetrokken, om te onderzoeken hoe de loop weer in het centrum moet komen, opperde dat autovrij maken DE oplossing was. Deze zeer scherpe economische visie hadden we nog nooit eerder gehoord…of toch wel?

Even terug in de tijd…volgens mij heb ik in een grijs verleden ook al eens zoiets gehoord van van Middelkamp mode, De Zuivelhoeve, Shoeby en tig andere gewezen ondernemers in Goor… Dat advies was destijds overigens gratis!

Verder heeft de beste man het over gezellige terrasjes en toeristische activiteiten om leegstand tegen te gaan. Gezellige terrasjes in Goor? Zie maar eens een vergunning te krijgen om een parasol op de stoep te mogen zetten laat staan een compleet terras ( zie plein naast politiebureau met die fantastische fontein en geweldige mozaïek bankjes…waar de lokale Schultenbräu-zwerversbierdrinkers-vereniging zonder vergunning mag nuttigen) Mocht je dan bij de gratie Gods de vergunning hebben gekregen, moet je natuurlijk wel de belachelijk hoge huren kunnen ophoesten die vastgoedeigenaren vragen voor hun panden. Nee, die laten hun panden liever een paar jaar leeg staan dan genoegen te moeten nemen met iets minder in de hoop dat goed voorbeeld doet volgen… Sinterklaas is in Goor groot huizen bezitter want hij kan elk jaar ergens anders zijn intrek nemen in het centrum. Het glazen huis? Helemaal niet nodig om een apart onderkomen op te tuigen…zoek maar een etalage uit zou ik zeggen…

Goor is geen winkelplaats, Goor is geen toeristische trekpleister, Goor is geen Hengelo met z’n horeca…en dat wordt het ook niet! Ook niet met terrasjes, banners en een verdwaald luchtkussen op zaterdagmiddag. Niet omdat we niet willen, niet omdat heel veel mensen niet hun best zouden doen…maar gewoon omdat er te veel plaatsen om ons heen zijn waar we liever naar toe gaan. Waar meer te halen valt, meer winkels zijn, geen flitsauto ’s staan om ons te begroeten aan de rand van de bebouwde kom en waar geen parkeerrazzia heerst.

Goor is als een kleine buurtsuper: Voor iets snels en klein moet je in het Goorse centrum zijn. Voor veel, duur en groot was het de auto die richting elders spoot.

Logisch dat winkeliers vrezen voor inkomensderving als er niet meer voor de deur geparkeerd kan worden. De stap naar even snel bestellen op internet komt weer iets dichter bij…De TNT pakket-meneer kent mij én mijn buren al bij de voornaam. Parkeren is gratis voor mijn deur en 0,0 procent kans op een boete…

 

Namens Niels: nog een prettige dag.

Gerelateerde berichten

  • Wen d’r maar aan…2 oktober 2018 Wen d’r maar aan… Wees loyaal, koop lokaal. Dat was volgens mij de leus die we oneindig vaak moesten horen als het aankwam op het ondersteunen van de ondernemers in het Goorse centrum. In de loop der jaren […]
  • Kloas en commercieel medewerker…1 december 2015 Kloas en commercieel medewerker… De Goedheiligman en zijn knechten, uuhh commercieel medewerkers, kwamen aan in Nederland en dus ook in ons mooie Goor. Zoals al vele jaren gebruikelijk, komt de meute aan per boot in de […]
  • Kleuterende prutsers…21 september 2021 Kleuterende prutsers… Stank voor Ank en de zaag onder de stoel van Kaag. De rij met afdruipende bewindslieden lijkt oneindig te worden. Ze gunnen elkaar alles, behalve lucht. Waar Koning Willy jaarlijks […]
  • #doesnormaal…14 september 2021 #doesnormaal… Al zo’n anderhalf jaar zitten mijn collega’s en ik in het weekend op de bank met de beetjes omhoog. Waar eerder de zaterdag overdag in het teken stond van een beetje kalm aan doen want […]
  • Twee frikandell’n, rauw!7 september 2021 Twee frikandell’n, rauw! Twee frikandel’n, rauw! Wat veur’n pil’n mot ie hem’n dan? Wat mankeert oe! Zo’n jongen kearl en dan a an de medicatie? Voordat ik een antwoord kon geven was hij alweer in gesprek met […]