Goorse politicus eist vervolging PVV-er Mulder

De Goorse politicus Fred Rijkens wil dat justitie werk gaat maken van de vervolging van PVV-statenlid Edgar Mulder. De fractievoorzitter van de lokale Partij van de Arbeid vindt samen met zijn partijgenoten dat de aanpak van discriminatie een ‘farce’ is. Mulder viel tijdens een bijeenkomst over de eventuele komst van een asielzoekerscentrum in Huize Scherpenzeel op 5 februari, een Turkse man in de rede met de woorden ‘Jij hoort hier niet thuis’. Rijkens diende een klacht in nadat hij ter plekke eerst twee agenten vroeg om in te grijpen. “Die verwezen alleen naar de openingstijden van het bureau, te gek voor woorden.” Rijkens vindt dat er alsnog actie moet worden ondernomen.

discussiemulderrijkensEdgar Mulder (l) met in het midden Fred Rijkens tijdens de discussiebijeenkomst op 5 februari

“We nemen dit hoog op omdat de PVV een burger die insprak over de opvang van asielzoekers de mond probeerde te snoeren op grond van zijn Turkse afkomst. Veel mensen hebben me gezegd dat ik niets had moeten doen omdat dit de PVV alleen maar in de hand werkt. Daar ben ik enorm verbaasd over. De persoon die de mond werd gesnoerd wilde simpelweg zijn mening geven. Het kan niet zo zijn dat Turkse mensen hun mond niet meer kunnen opendoen tijdens openbare bijeenkomsten.” aldus Rijkens. “Maar wat ik nog veel erger vind is dat het Openbaar Ministerie kennelijk niet in staat is om zo’n zaak op een redelijk snelle manier aan te pakken. Ik heb gehoord dat dit ministerie deze zaak versneld heeft overgenomen van de politie en dat ik daarom geen afschrift van het proces-verbaal krijg omdat ze dit een gevoelige kwestie vinden.” Rijkens vindt de aanpak weinig geloofwaardig en zegt de landelijke PvdA-fractie te gaan benaderen om iets te veranderen aan deze aanpak.

Gerelateerde berichten