Een extra grijze bak met een oranje deksel…

De inwoners van krijgen binnen enkele weken een extra afvalbak bestemd voor verpakkingsmateriaal zoals plastic en karton. Twente Milieu laat weten dat het geen oranje bal wordt maar een grijze bak die is voorzien van een oranje deksel. Het is de bedoeling om alle bakken voor 17 oktober bij alle Goorse huishoudens thuis af leveren. Twente Milieu zal vanaf 9 november een begin  maken met het ophalen van het verpakkingsafval. De komst van de extra bakken is de volgende stap in de richting van het Diftar-systeem. Op 1 januari van 2017 zal dat worden ingevoerd en zal er ook in Goor per kilo moeten worden betaald als het huisvuil wordt afgehaald. Het apart inzamelen van plastic moet zorgen voor minder afval waarvoor betaald moet worden.

Grijzebakoranjedeksel

Gerelateerde berichten

  • Afval scheiden doe je zo…12 januari 2017 Afval scheiden doe je zo… Het lijkt erop dat de inwoners van Goor fanatiek zijn begonnen met het scheiden van afval na de invoer van het Diftar-systeem op 1 januari jongstleden. Bij winkels in huishoudelijke […]
  • Van vraagprijs naar prijsvraag…17 mei 2016 Van vraagprijs naar prijsvraag… Ik had me voorgenomen het boek over Diftar en Hof’s slimste afzetter op Zenkeldamshoek te sluiten. Maar ja, aangezien het vervolg van deze slechte klucht zich op een presenteerblaadje […]
  • Diftar: Ja of nee ?14 oktober 2015 Diftar: Ja of nee ? De huishoudens in Goor zijn inmiddels allemaal een afvalbak rijker en zo prijkt er naast de grijze en de groene, nu ook een grijs-oranje bak waarin het plastic en het drankenkarton kan […]
  • Restafval neemt af met 50%23 mei 2017 Restafval neemt af met 50% De hoeveelheid restafval die in de afgelopen drie maanden is ingezameld in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is met de helft afgenomen. De gemeente heeft een folder huis aan […]
  • Milieupas bezorgd bij Goorse huishoudens27 juli 2016 Milieupas bezorgd bij Goorse huishoudens De nieuwe milieupas van de gemeente Hof van Twente en Twente Milieu is bezorgd bij de Goorse huishoudens. De pas is straks nodig om in te loggen op een speciale site waar kan worden […]