Groot Goors gehalte bij slotviering 200 jaar Koninkrijk

Het was voor Ank Bijleveld de afsluiting van een intensieve periode als voorzitter van het comité dat verantwoordelijk was voor de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Gisteren was het afsluitende feest met een bijeenkomst voor genodigden in theater Carré, waar tout bekend Nederland aanwezig was, én een imposant concert op de Amstel. Dat alles in het bijzijn van de bijna voltallige Koninklijke familie. Ook Goor was goed vertegenwoordigd. Onder de genodigden onder meer OAD-directeur Frans Schuitemaker, Apollo-voorzitter Ruben van den Burg, dirigent/componist Carl Wittrock en tekstschrijver/presentator Paul Schabbink.

Bijleveldmetkoning5Ank Bijleveld in theater Carré naast Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en Prinses Beatrix. Links naast haar, haar man Riekele en vice-premier Lodewijk Asscher

 

Wittrock is verantwoordelijk voor de compositie van ‘Van Oranje’ dat overal veel vertolkt werd tijdens de diverse evenementen in het land in de afgelopen 2 jaar. Schabbink schreef de tekst voor de koorversie van de hymne en was twee jaar geleden de presentator van dienst tijdens het bezoek van het Koninklijk paar aan het Twentse Haagje. Van Oranje werd gisteren ook gespeeld in het theater door het Frysk Jeugdorkest. De Goorse delegatie mocht s’avonds plaatsnemen op de tribune op de Amstel om te kijken naar het slotconcert met onder meer Rowen Hèze, Jeroen van der Boom, Willeke Alberti, Ruth Jacott, Bram van der Vlugt, Huub Stapel en Jamai. Dat was eveneens live te zien op NPO 1. Na het concert waren de in totaal 20 Gorenaren getuige van een ‘after party’ in Carré. (foto’s: Jeroen van der Meyde)

Wittrockschabbink

Schuitemakercarre

Bijleveldmetkoning2  Bijleveldmetkoning3

slotconcert2

Slotconcert3

Jeroenvanderboom

Slotconcertvuurwerk

Wittrockvandenburg