Eerste zonnepanelen geplaatst op gemeentehuis

Er worden deze week 346 zonnepanelen geplaatst op het dak van het Goorse gemeentehuis. Vanmiddag is symbolisch het eerste exemplaar geplaatst door wethouder Wim Meulenkamp. De panelen moeten er voor zorgen dat 15% van het energieverbruik in het gemeentehuis zelf wordt opgewekt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Installatiebedrijf Van Otten uit Delden, één van de partners van het nieuwe energiebedrijf Zuiver Hof van Twente. De gemeente wil in 2035 een zogenoemde energieneutrale gemeente te zijn. Er is al eerder een besparingsprogramma doorgevoerd voor gas en elektriciteit en is er led-verlichting aangebracht in het gemeentehuis. Ook bewoners worden aangespoord om energie te besparen. Op 10 oktober is er daarom een Duurzaamheidsmarkt onder de titel ‘Lang zult u wonen’ die om 11.00 uur begint.

ZonnepanelenmeulenkampFoto: gemeente Hof van Twente

Gerelateerde berichten

  • Suncatch plaatst zonnepanelen op De Reggehof20 juli 2016 Suncatch plaatst zonnepanelen op De Reggehof Het Goorse bedrijf Suncatch gaat zonnepanelen plaatsen op het dak van De Reggehof. Het bedrijf van eigenaar Erik Hoffland kwam door loting uit de koker. Die loting werd verricht door […]
  • PvdA wil dat gemeente investeert in energiepark4 januari 2016 PvdA wil dat gemeente investeert in energiepark De lokale PvdA-fractie wil dat de gemeente of de stichting Zuiver Hof van Twente een zonne- of windpark in eigendom neemt. Fractievoorzitter Fred Rijkens heeft een plan gepresenteerd […]
  • Informatie-avond over zonne-energie in De Reggehof17 september 2016 Informatie-avond over zonne-energie in De Reggehof Zuiver Hof van Twente houdt komende maandag in De Reggehof een informatieavond over zonne-energie. Ze doet dit samen met lokale installateurs. Steeds meer mensen voorzien hun dak van […]
  • Windmolenplannen buitengebied van de baan24 november 2016 Windmolenplannen buitengebied van de baan De plannen van de Friese energiegigant Wolff om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied van Goor zijn van de baan. In een persbijeenkomst, vanmiddag in het gemeentehuis, werd dat […]
  • Zonnepanelen gemeentehuis in werking gezet16 oktober 2015 Zonnepanelen gemeentehuis in werking gezet De zonnepanelen die in de afgelopen weken op het gemeentehuis van Hof van Twente zijn geplaatst, zijn vandaag in werking gezet. Er zijn in totaal 346 panelen geplaatst in de afgelopen twee […]