K.L.O.O.T.

Per 1 oktober 2015 heeft u op het Schoolfeestplein een blauwe parkeerschijf nodig om te ontkomen aan de lange grijpgrage arm van de gemeentelijke penningmeester. Op deze heilige Goorse grond wordt deels de blauwe zone van kracht. Aan de ene kant van het plein heeft u een parkeerschijf nodig en de andere kant is voor de langparkeerders. Nu weten wij natuurlijk allemaal dat u en ik, na ’s ochtends half negen, geen schijn van kans maken om onze auto op de “langparkeerdersplaats” kwijt te kunnen. Waarschijnlijk zullen deze plaatsen binnen de kortste keren volstromen met auto’s van werknemers van het aangelegen bedrijf op De Höfte nummer 7.

namens_niels

Ik zie het al helemaal voor me, mensen die de avond van te voren hun badhanddoekje alvast neerleggen om zeker te zijn van een plaatsje…en dan wel zo dicht mogelijk vooraan zodat de afstand te voet tot het uiterste geminimaliseerd kan worden. We kunnen buiten bij De Reggehof een mooi terrasje maken en genieten van het schouwspel wat zich elke ochtend gaat afspelen.
Dit alles mits dat terras niet “verhuurd” is aan vluchtelingen die onze hulp behoeven. Ik las een zin, in een brief aan B&W van “bepaalde prominente Gorenaren”: “Meerderen van ons zijn bereid als vrijwilliger bij te dragen aan een humane opvang in onze gemeenschap”.
Nou, dat komt dan magnifiek uit! Deze medemensen in nood kunnen wat mij betreft per direct intrede nemen in De Reggehof, onze lokale subsidie-verslindende, linkse cultuurbak. Ik ga wel samen met Ali en Fatima naar een voorstelling van mijn held Youp van het Hek. Hoe wil je het inburgeringsproces nog beter vorm geven dan dat? Misschien zitten er ook nog wel een paar goeie biertappers bij uit die verre oorden. Hoeven we in de pauze van Youp ook niet zo lang met een leren lap in onze mond te wachten op een goudgele rakker. Ik zeg: Win-Win situatie, gelijk doen! Spandoeken aan de gevel van De Reggehof met: “You are welcome in the Reggehof, Hof van Twente, but please separate your trash”! Ask “de prominenten” for help!

Enfin, toch is deze “blauwe zone-ontwikkeling” op ons terrein van het Feest der Feesten, op z’n minst opmerkelijk te noemen. Bepaalde terugkerende “langparkeerders” zijn in het verleden meermalen gevraagd hun auto elders te parkeren en ruimte te laten voor het winkelende publiek (je moet ze zoeken, maar ze zijn er echt!). Blijkbaar zijn deze langparkeerders stoïcijns doof en geven ze geen gehoor aan deze oproep. Vervolgens wordt de situatie dusdanig gebogen dat u en ik een parkeerschijf nodig gaan hebben en de langparkeerders gewoon kunnen blijven doen wat ze altijd al deden. Vreemd!

Vanaf 1 oktober gaat ook de naam van het plein “De Höfte” veranderen. De “langparkeerderskant” krijgt de naam: K.L.O.O.T ; Kom Lopen Of Optioneel Treinen
Voor de nieuwe naam van de andere kant van het plein (uw kant en mijn kant zullen we maar zeggen) wordt een prijsvraag uitgeschreven. Op deze manier heeft het plebs van de bevolking in ieder geval nog een klein beetje het gevoel dat ze ergens over mee praten.

Anderzijds kan het ook zo uitpakken dat er wél meer parkeerplaatsen beschikbaar komen, omdat de medewerkers van de gemeente tegenwoordig meer op “locatie” werken.
Het is toch allemaal maar lastig voor de Markeloërs en de Deep’n blif Deep’ners dat ze helemaal naar het ‘Vrette-Goor’ moeten komen voor hun rijbewijsje. Dus us wordt er weer intrek genomen in het pand aan het Beaufortplein in Markelo. Dit alles onder het mom van: “Laten we de centralisatie van jaren geleden om zeep helpen door overal in alle kernen weer loketjes te openen.”

Waarschijnlijk snap ik het allemaal niet zo goed, maar destijds was het puntje “kostenbesparing” hét argument om de boel te laten fuseren en alles onder te brengen op één plek. Dit is ook de reden dat we sinds die tijd zitten opgescheept met een aan het UWV-infuus liggende kunstkern, een Rutte-fan-dorp en een plaatsje waar je doorheen komt als je met de trein naar Hengelo gaat.

Blauwe zone, blauwe parkeerschijf, meer blauw op straat en blauw betalen aan boetes en belastingen. Wat hebben we in Goor toch met de kleur blauw? Gelukkig krijgt onze nieuwe DIFTAR stinkbak een oranje deksel! Ik word zo langzamerhand knetter zenuwachtig van de kleur blauw!

Blauw… Ik heb een hele andere associatie met de woorden “blauw” en “Schoolfeestplein”…

Namens Niels,

een fijne dag nog…

Gerelateerde berichten

  • Laat het niet voor niets zijn geweest…31 augustus 2021 Laat het niet voor niets zijn geweest… Van de week zat ik met buikpijn voor de televisie. Beelden van wanhopige mensen die zich vastklemden aan een opstijgend militair vliegtuig. Hangend aan een vleugel, wetende dat je dat […]
  • Diftar-razzia en sperrzeit…20 april 2021 Diftar-razzia en sperrzeit… Steeds vaker zijn er momenten dat ik niet te houden ben. Nu ruim een jaar lijkt de wereld stil te staan. In de ochtend wakker worden, naar je werk gaan, ’s avonds nog even zitten en weer […]
  • Onrenderende kiloknaller…14 mei 2019 Onrenderende kiloknaller… De laatste weken was er veel te doen rondom afval en de scheiding ervan. Ook over de verwerking en de stank die dat teweeg brengt was rumoer. Afval verwerken kost geld en als het gaat om […]
  • Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling22 oktober 2017 Syrische vluchtelingen in gesprek rond voorstelling Een bijzondere kruisbestuiving rondom een voorstelling in De Reggehof op vrijdag 3 november. Voor de voorstelling Nieuwe Familie van actrice Sanne Vogel, gaan Syrische vluchtelingen uit […]
  • Nationale naïviteitsprijs…10 januari 2017 Nationale naïviteitsprijs… De tijd van lamballen, vretten, zoep'n en lucht kapot jaag'n is voorbij. We beginnen aan een nieuw jaar met nieuwe kansen. Laten we er voor de verandering maar eens met gestrekt been in […]