Gorenaren doorstaan eerste Vierdaagsedag

De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse heeft geen Goorse slachtoffers geëist. Zeker twintig wandelaars uit het Twentse Haagje waagden zich dinsdagmorgen voor het eerst aan de dertig, veertig of vijftig kilometer. De groep Goorse dames, die ons dagelijks op de hoogte houdt, is redelijk ongeschonden uit de eerste warme dag gekomen. Alleen de jarige Naomi van Ginkel moest zich laten behandelen aan blaren, waar ze nog steeds last van heeft. De tien dames rusten nu uit op de camping (foto).

nijmegencamping

Ook Willie Siemerink en Annie Brinkmans hebben de dag van Elst volbracht. Siemerink doet al voor de vijftiende keer mee aan het grootste wandelevenement ter wereld. Brinkmans is voor de vijfde keer aanwezig in Nijmegen. De man van Annie wenst de dames ook de komende dagen veel succes toe.

Gea van Vonne bereikte tegen half vier de finish. Ze kwam de eerste dag redelijk eenvoudig door. Alleen de laatste tien kilometer waren vanwege de hitte zwaar. Aangezien ze met een aantal vrienden naar Nepal is geweest en daar heeft geoefend, verwacht ze de warmte door te komen.

Anja van Dam heeft met Manon Pouwels uit Almelo de ouverture van de Vierdaagse fluitend volbracht. De noeste trainingen, die ze vanaf februari afwerkte, lijken daarmee haar vruchten af te werpen. Om 4.15 uur startte de tocht van het tweetal. Daar waar nodig hebben ze rust gepakt en tegen drie uur bereikten Anja en Manon de eindstreep. Na 12.00 uur bleek toch de warmte een ietwat lastige factor. Op hun logeeradres bereiden de dames, dit jaar nog zonder blaren, zich voor op de tweede dag.

Martin Trusschel doet voor de veertiende keer mee in Nijmegen. Dit jaar zal een bijzondere ervaring zijn voor de Gorenaar. Trusschel wordt namelijk om het uur medisch getest. Samen met honderd andere lopers doet hij mee aan een onderzoek. Trusschel is sinds enkele jaren hartpatiënt. De eerste dag ging uitstekend voor Trusschel. Alleen werkte de apparatuur bij de eerste stop niet. Met een hartslagmeter heeft hij toch zijn bijdrage kunnen leveren voor het onderzoek.

Dick Peters lijkt een van de meest ervaren Gorenaren in de Vierdaagse. Peters loopt al voor de 28ste keer mee. Voorgaande jaren waagde hij zich nog aan de vijftig kilometer, dit jaar probeert Peters de veertig kilometer te volbrengen.

Daarnaast is nog een Goors viertal aanwezig in Nijmegen. Henrie Tjoink is bezig aan zijn zeventiende Vierdaagse. Jan van der Haar doet al voor de elfde keer mee. Herman Bielderman (vijfde keer) en Bennie Slaghuis (derde keer) zijn iets minder ervaren, maar samen zullen proberen elke dag de eindstreep te halen.

Woensdag staat de dag van Wijchen op het programma.